Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Veľký Choč po 30 rokoch

Diskusná téma K článku: Na Veľký Choč po 30 rokoch

Ak nerátam jednu nedokončenú vychádzku v oblasti Zádielu, tak náš výstup na Veľký Choč v júli 1984 bola naša prvá spoločná túra. Po 30 rokoch sme si to konečne zopakovali. Treba dodať, že impozantný slovenský vrch, ktorý patrí k našim najdominantnejším horám vôbec, si plne zaslúži svoju slávu a najprv som ani nechcel písať článok, lebo som si myslel, že ich na Hikingu musí byť veľa. Ale nakoniec som s prekvapením zistil, že bola iba reportáž z jedinej zimnej túry.

Raca

Ahoj krásny a inšpiratívny článok. Dnes sme chceli vašu trasu zopakovať. Bohužiaľ po roku cesta okolo Jasenovej asi vyzerá inak a odbočka do doliny k chatám má na začiatku zákaz vjazdu (mimo dopravnej obsluhy). Ani v Jasenovej sme akosi na červenú značku nenatrafili. Tak sme na Choč išli tradične z Valaskej Dubovej ako každý rok o tomto čase.
Fialka aplská chočská akurát kvitla a na vrchole bolo veľa turistov.

Atalienka

Na Choč mávam vždy pekné spomienky, je to úžasný kopec.Bolo tak tomu aj tento rok, šli sme s kamoškou z Lúčok,terén bol občas blatistý, po dažďoch, pováľané stromy po víchrici,ktorá tu narobila svoje.Na vrchole to bolo ako na českom korze,bolo slnečno, občas aj chladnejší vietor nám šantil vo vlasoch, ale nepršalo! Môj piaty výstup. Stále sa tam rada vracism, je to fascinujúce, hlavne,ak máte dobré výhľady.

Knor

Hmm. Bol som tam sice davno, ale na tie retaze si vobec nespominam. Odkedy tam mozu byt? Inak, v Chocskych vrchoch som absolvoval jednu z najatraktivnejsich "hrebenoviek". Trvala 5 dni a casto som siel uplne mimo znaciek.

Daulagiri

Parádička, na Choči som bol raz v roku 2006 z Ružomberka. Odvtedy sa sem ešte chystám a tiež ma láka práve zima na snežniciach, s prespaním v hoteli :-)
Inak článok príjemný a inšpiratívny.

Adina

Moc pekný článok, Pali. Veď ako vždy:-).

Pripomenul si mi, ako veľmi by som rada na Osnicu od Lučivnej (len keby sa parťák našiel).
Na Choči som bola 2x. Čarovný to kopčok. Mali sme šťastie na prázdno na vrchole. Super bolo, keď sme išli nočný výstup z Valaskej Dubovej. Vtedy mi pri stúpani bolo jedno pri predstave, že nás na šotolinovej ceste môže sledovať maco z húštiny (poznámka o správnej chôdzi po takej ceste je veľmi trefná, tu som to pocítila). Bolo úžasné pozorovať bezoblačnú hviezdnu oblohu na poľane. Odmena za výstup na vrchole, kde sme stihli prísť pred východom slnka bola čarovná. Orava pod hmlou, krásne pohľady doďaleka... hiking.sk/…/z_ranneho_choca.h…. Parádne sa dali "čítať" tie naše kopečky. Už som si len hovorila...bola som, nebola som, pôjdem. A rodili sa sny :-).

PaliT

Pravda je to, ale dôrazne sa prihováram za to, aby toto zaradili už do príručky mladých svišťov; akurát teraz neviem, kto to tu má na starosti.

FunTTomas

Pali: do príručky starých svišťov si môžeš dopísať, že čím viac kopcov prejdeš, tým viac ich vieš následne identifikovať pri pohľade z vyhliadok a kruhových panorám.

Haendel

Už už jsem na Choč jednou na víkend málem vyrazil, ale nedopadlo to. A teď jsem rád. Díky za článek. Beru si z něho jedno velké ponaučení - o víkendu na Choč nechodit, na mě moc lidí :-)

John.sp

Díky za inšpiráciu a foto. Na Choč sa chystám už rok. Dúfam že v septembri to zrealizujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum