Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Leukoplasty

Diskusná téma Leukoplasty

Ahoj, podla mojich skusenosti je leukoplast najlepsou ochranou proti otlakom a pluzgierom na patach, ktore sa mi deju casto. Hlavne ked topanky pouzivam po dlhej dobe a slapem do prudkeho kopca.

Pamatam si (a nepripisujem to spomienkovemu optimizmu), ze pred desiatimi rokmi sa predavali take leukoplasty, ktore drzali par tyzdnov po nalepeni este.

Nevedel by mi niekto poradit, kde este taky kupim, resp. aku znacku? Tie co som v poslednej dobe vyskusal, sa po navlhnuti od spotenej ponozky odlepili, prip. nalepili sa viac na ponozku.

Vdaka.

PaliT

Ten Compeed kupujeme v DM drogérii.

Sona

V lekarni. Pytam si klasicky hnedy leukoplast v celku na cervenom kotuciku.

Knor

Omyl. Dnes som vytiahol leukoplast z tasky - a to spofaplast. To znamena ze ten "opacnou stranou lepiaci" bol thajsky. Tento Spofaplast drzi celkom dobre, len cast sa po 5 hodinach odlepila, ale to preto ze som mal v topankach dost mokro. Za sucha by mal drzat. Takze potvrdzujem informaciu tramal2. Len sa clovek nesmie nechat odradit zubkovanim na kraji.

Knor

Spofaplast je ten leukoplast vyrobeny v Prahe. Po 4 hodinach slapania, ked som si daval dole ponozku a vetral nohy, bol "nelepiacou" castou prilepeny k ponozke. Za par dni bolo po 3m leukoplastu. Potom som mal taku priesvitnu plastovu foliu, akoze leukoplast, no tu som ani celu nevyuzil, bolo ju treba zahodit, nelepila vobec. Teraz mam nejaky thajsky leukoplast, zboku vrubkovany, ale este som ho nepouzil. (Zacal som chodit na strmsie svahy, pomalsie, a ked chodim pomalsie, otlaky sa mi netvoria, no pred tyzdnom som mal v Tatrach opat nabeh na otlak.)

Rado

Pali: Compeed sa aj mne osvedčil na ťažký (hlboký) otlak, a bol som z neho unesený. No pri inej príležitosti sa mi s ním stala taká nepríjemnosť, že sa pôsobením tepla v topánke nejako "rozložil", odlepil, a väčšina lepidla (pomerne silného) skončila v zánovnej bridgedale ponožke. Dosť dlho som sa trápil kým som to lepidlo "impregnované" medzi vláknami ponožky nejako vydoloval. Odvtedy si už dávam pozor aj na Compeed.

Lohkamp

Dnes som vyskusal prvykrat Spofaplast 3M, zatial drzal.

Nemal som ho ale na celodennej ture, kde sa noha spoti v topanke.

Tecumseh

Hmm kúp si poriadne ponožky,jedny tenké a jedny hrubé vlnené, pokiaľ ti sedí bota tak môžeš zabudnúť na leukoplast.

PaliT

Vďaka za tip, ten Compeed je vyslovene na pľuzgiere a je tam taký gél, ktorý vyplní vydraté miesto, no občas by som potreboval starý dobrý leukoplast.

Tramal2

Skús ešte oprobovať 3M Spofaplast, napr. 132 alebo 134. Tiež už to nie je to, čo bývalo, ale drží vcelku solídne.

Lohkamp

No v tomto pripade radsej chcem ten, ktory sa neda odlepit :)

Vdaka Pali, najdem si ho a vyskusam.

PaliT

Anabázu s náplasťami opisujem v článku o túre na Poľanu a po testovaní rôznych druhov som z lekárničky vyradil všetko, čo sa nevolá Compeed.

Martin Štefko
Existujú dva druhy náplastí: tie ktoré nedržia a tie, ktoré sa nedajú odlepiť. )

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov