Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nepriechodné trasy na Fabovu hoľu

Diskusná téma K článku: Nepriechodné trasy na Fabovu hoľu

Veterná smršť z mája 2014 postihla viaceré oblasti na Slovensku. Čiastočne či úplne nepriechodné ostali viaceré turistické trasy a následky kalamity sa spracovávajú aj v priebehu leta. Medzi neprístupné a doteraz nespriechodnené oblasti patrí hrebeňový masív najvyššieho bodu Veporských vrchov - Fabova hoľa na západnom okraji Národného parku Muránska planina.

Svatopluk Štěpánek

Dnes dobrý článok v Denníku N o ničení vtáčieho územia ( tetrova hlucháňa ) na Muránskej planine.

Svatopluk Štěpánek

Už s 11-ročným synom plánujeme
výlety na leto, takže Fabová h. je jasná. Pozdravujeme JAraB a ďakujeme za farbistý opis matiseq-ovi.
Aj synovi sa Rudohorie zapáčilo.

Matiseq

Akurat som to siel sem napisat. V sobotu sme boli Zbojska-Kucelah-Fabova h.-Javoriny-Zbojska. Dakujeme ludom s pilami. PS: Popadane stromy okolo vrcholu fabovej hole vytvaraju dojem gigantickeho hniezda vtaka Fabholaka.

JaroB

Fabova hoľa už je priechodná v plnom rozsahu.

JaroB

Od Polomky po tadeto: mapy.hiking.sk/?x=19.8832… je to bez prekážok, potom treba obchádzať(zľava/sprava, aj preliezať)asi 150m úsek zaváľaný stromami, a potom je už všetko schodné po chodníku, maximálne kde tu dáky strom prekročíš.

Baksay

Zdravim,ako je to momentalne s priechodnostou od Polomky po Fabovu holu po zelenej ?

Svatopluk Štěpánek

Ďakujem Martin63, chystám sa do týchto krajov v lete s 10-ročným synom tak mne táto správa pomohla.
Čo je to "SOPSR" ?

Tajbik

Ja som absolvovala trasu z Polomky a bola to katastrofa... Keď som sa pýtala kompetentných na to, či by sa nedala osadiť aspoň informačná tabuľka o tom, že je to neprechodné, keďže sa tadiaľ fakt nedalo prejsť a ten chodník je zdevastovaný, tak mi bolo povedané, že nemám chodiť do lesa v žabkách :-))) a keď sa mi nepáči tento chodník, mám navštíviť iné pohoria alebo národné parky v zahraničí :-)))) Tak, ďakujem veľmi pekne teta :-)

Martin63

Včera som overoval aktuálnu "zjazdnost" trás, tak pripájam odpoveď SOPSR:
"Chodník od Polomky cez sedlo Fabovej na Javorinku a na vrchol Fabovej je nepriechodný, takže sa dá ísť len okolo napr. zo Zbojsk červenou cez Kučalach a zelenou popod prameň Rimavy na Burdu a ďalej buď dole do Závadky, alebo cez Randavicu popod Malú Stožku na Nižnú Kľakovú (pozor za veľkou drevenou chatou na žltej tam na začiatku zvyknú blúdiť).
Neodporúčam trasu Burda- Kľaková popod Vysoký vrch (červenou). Blúdenie je aj zo Zbojsk na Javorinku (hranica rezervácie Fabova hoľa) po žltej.Odtiaľ je to už lepšie po hranici rezervácie na Ždiarik a dole do Pohronskej Polhory. Celkovo je to ale s Fabovou bieda, hlavne okolo sedla Burda, tam je to na zaplakanie čo dokázali ťažbári, takže slabším povahám túru skôr neodporúčam."

Ana6

Podobne je to pod Klenovským Veprom smerom na Zbojskú. . Šli sme tadiaľ včera a zo sedla Diel je to po červenej divočina. Bolo by dobré, kým sa niečo zmení, dať v sedle nejakú výstražnú tabuľku, že je tam skutočne ťažká orientácia a nesmierne náročný terén, aby tí, čo nemajú navigáciu, radšej využili úsek cyklotrasy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum