Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kupa - Palice

Diskusná téma Kupa - Palice

Zdar turisti,

rad by som kupil nejake palice pre mna a priatelku. Mam 185 cm. Aku vysku mi doporucujete ? Chodim teraz po horach dost casto - Vysoke tatry, Zapadne Tatry, Velka Fatra, Mala Fatra.

Chodime po horach hlavne v lete a jesen. Ak poznate nejaku dobru stranku a palice tak budeme radi. Tieto su podla vas dobre ? http://www.bernosport.sk/sk/trekove-palice/1063-palice-gabel-mont-blanc-.html

Kolko vydrzia take palice ? Rok, dva ? Vdaka Lubo

Peter61

Uvažoval som tiež dakedy o kúpe nejakých highend paličiek. Potom mi za rok ukradli dve a ďalšie dve sa mi zlomili. Odvtedy repasujem staré šroty, prerábam lacné šrubovacie na cvakacie. Na horný diel dorábam držiak z hadíc. Aspoň sa nikto nepomýli a nevezme mi ich.

Peto z BB

Pod 135 cm neodporucam - mam 184 cm., a ultralahke Fizany 132 cm su mi na velm strmych svahoch smerom dole kratke. Jedinou vyhodou "srub" je len nizsia cena, lahsie opravy a pod., funkcnost urcite na strane cvakacich, len tam az chces kvalitu palicky budu vyrazne drahsie, ale ak ich vyuzijete casto tak urcite ma zmysel nesetrit a ist po kvalite a funkcnosti.

Adina

Mam 180, paličky nastavujem podľa toho, či idem do alebo z kopca. Moje sú hannah (myslím), šrubovacie. Každý víkend sú na horách a je jedno či je 35+ alebo 20- a hromada snehu. Držia už 5 rokov a sú v pohode. Treba sa o ne starať a nesklamú. Či sú cvakačky lepšie neviem, aj keď tiež už po takých poškuľujem.

Peter61

Palice sú obvykle 135-145 cm, na leto je to pre 185 cm výšky v podstate jedno.
Koľko vydržia: závisí od toho, koľko a ako ich budeš používať. Dajú sa stratiť, zlomiť etc. Takže odporúčam kúpiť 2 rovnaké páry, aby sa dali kombinovať pri príp. oprave.
Ak by som si kupoval ďalší pár, tak určite nie šrubovací. Najlepšiu konštrukciu cvakacieho systému som mal v ruke od BD.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum