Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma noclah v okoli chaty Murowaniec

Diskusná téma noclah v okoli chaty Murowaniec

ahoj,viete mi poradit,kde sa da prespat v okoli chaty Murowaniec? chystame sa ns Orliu Perc,v pripade,ze bude chata obsadena a nemame kde prespat.rezervovat noclah sa neda dopredu,uz jedine v dany den.

Miso Srnec

Ja som tam bivakoval na ture v ramci ktorej som dal Orliu Prt dva krat (raz na SK, raz na PL strane hrebena) a mal som stastie. Bolo to vsak mimo hlavnej sezony. Mozno zaujimavy tip, na to, ako dat v pohode Orliu Prt z nastupom a vystupom na Podbanskom a nielen ju. Povodne som chcel ist prvy den cez Liptovske mury, ale kvoli aktualnemu pocasiu som radsej volil polske znacky. Fotky hovoria za seba, staci vziat do ruk mapu. :)

picasaweb.google.com/…/Sloven…

Peter61

Marcel, tých 5OO bude za bivak na chodníku. Bivak mimo chodníka bude asi s cušlágom , teda 1500 tugrikov.

Marcel.c

Peter, potom ale vyvstáva otázka, či je na legálnom značenom chodníku bivak legálny, alebo nelegálny - ja si myslím, že ak bivakuješ na značenom chodníku cez deň, takýto bivak je možné považovať za legálny a pokuta teda nehrozí :-)
Z toho ale zas vzniká polemika, či budú pokutovaní tí návštevníci, ktorí budú pri obchádzaní takto legálne bivakujúceho prinútení opustiť značený chodník, a teda sa dopustiť nelegálneho činu :-)

Peter61
marcel, tých 500 je asi za bivak na chodníku -)
Marcel.c

Zaujímavé je, že za pohyb mimo značených chodníkov hrozí v TPN pokuta až do výšky 1000 zlotých, teda dvojnásobok pokuty za bivak.

Marcel.c

Peter61: Ak som dobre porozumel, za nelegálny bivak je v TPN pokuta do výšky 500 zlotých, t.j. cca 120 EUR.

Ran

ja na orlu plánujem dakedy v septembri. poobede z hladkého sedla do doliny 5 plies, lebo tamojšia chata je z hladiska nástupu na tom najlepšie a na druhý deň orla.
šiel som raz zo zawratu do zakopaného. opačným smerom by som to zrána smer orla nerád absolvoval. ale aj tak sa dá.

Peter61

Za zjazd bicyklom z M.Oka som zacvakal 400 korún, aká je sadzba za bivak?

Rc1

ak sa ti da a mas dost casu, na tvojom mieste by som to rozdelil na viac dni a skusil zohnat nieco na prenocovanie. ak nemas cas, tak si ho najdi :-) je to lepsie ako sa nahanat dat to za jeden den a aj ak sa budes ponahlat nemusi sa ti to podarit kvoli masovke na tejto trase. a zbytocne sa budes stresovat a prides o to najkrajsie co hory ponukaju.
inak akurat pred par dnami vrtulnikom znasali akurat nejakeho otca so synom, co si tiez mysleli ze to daju v pohode a ze maju good kondicku a nakoniec im to do sumraku nevyslo...

Marcel.c

O málo kratšie je to do Zawratu zo Zakopaného ako z Palenice Bialczanskej, ak sa ide celkom zdola. A naopak, ak berieme ako východiskový bod horské chaty, bližšie a s menším prevýšením je to od chaty v doline 5 stawow polskich. Navyše, trasa od Murowanca je v úseku od Zmarzleho stawu do Zawratu v takmer celej dĺžke zaistená reťazami, a teda terénne ťažšia ako pohodlný chodník z druhej strany.
Ako som už napísal, pri dobrej kondícii a počasí sa to dá spraviť za deň a netreba riešiť nocľah v horách.
Ak sa bivakuje veselo, ako píšeš, nuž teda bivakuj, a nemusíš riešiť preplnený Murowaniec - len treba rátať s tým, že prebudenie nemusí byť do rozjasaného počasia tak celkom rozjasané :-)

Janííík

kratsia trasa je odkial?z lysej polany alebo zakopaneho?
postihy su,ale bivakuje sa veselo.:-)
podla mna vacsiu skodu spravi buldozer z Ja a Ty ako turista/horolezec,ktory prespi niekde pod stromom a vsetky odpadky zoberie so sebou....

Marcel.c

V poľských Tatrách je, rovnako ako aj v našich, prísny zákaz bivakovania, navyše v tých poľských sú strážcovia a postihy tvrdšie ako u nás.
Okrem toho, do Zawratu je lepší prístup z Palenice Bialczanskej cez dolinu 5 stawow polskich - je tam ľahší terén.
Orla perč sa dá, pri dobrej kondícii a priaznivých poveternostných podmienkach, absolvovať aj za jeden deň, či už od Lysej Poľany alebo od Zakopaného, vhodný termín je začiatok septembra, kedy už nie sú také návaly turistov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov