Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Korene

Diskusná téma K fotke: Korene

Zaujímavý príklad, kde všade môže rásť strom. V lokalite Turniská neďaleko Kojšova nájdete veľa inšpirácií na pekné fotky a som prekvapený, že na hikingu je odtiaľ zatiaľ len jedna. A keď sa tam vyberiete neurobte takú hlúpu chybu ako som urobil ja a skontrolujte si, či máte v batohu aj fotoaparát.

Vladimir50

Ako sa dostať k skalnému oknu na Turniskách.

Kúsok popod Turniská ide žltá značka z Kojšova, ale je dosť zle značená. V Kojšove mi odporúčali ísť po asfaltovej ceste v doline, keď sme márne hľadali žltú značku. Potom sme - viacmenej šťastnou náhodou, ale aj s pomocou GPS - odbočili z cesty a zistili sme, že sme na žltej. Pod Turniskami bola na žltej šipka: Turniská (tuším 13 alebo 14 minút), a tam už po pár metroch vidieť aj skalné okno. V skalnom okne sa zrazu objavila miestna turistická zelená (šikmá) značka. Kolega z nášho TK tvrdil, že tá miestna zelená značka ide až hore na hrebeň na zelenú turistickú značku, my sme však nevedeli nájsť jej ďalšie pokračovanie nad skalným oknom. Odtiaľ je to ešte asi 100 výškových metrov na hrebeň, na zelenú turistickú značku. Neviem, možno je to aj tým, že je to tam fakt málo chodené. Taký krásny zabudnutý kút. Ten náš kolega tvrdil, že tú miestnu značku našiel aj hore na zelenej - ale to bolo pred pár rokmi. Moje informácie sú spred týždňa. Ak pôjdete po žltej z Kojšova po asfaltke dole v doline tak treba ísť až k rampe a kúsok za rampou zhruba pri tejto "Lesnej pošte": hiking.sk/…/volovske_vrchy-le…,
alebo kúsok za ňou začína neznačený chodník rovno hore ku skalám - popri malom potôčiku.

Adina

Turniská nie sú na značke. No odbočka zo žltej(ja som išla po nej) je nápadná. Od zelenej neviem.

Ragnarokkr

na tých súradniciach na mape to vyzerá byť mimo značky, je to tak? či naisto na to miesto natrafím, ak pôjdem po zelenej?

Adina

Jedno z mnohých krásnych miest na východe. Doporučujem túto oblasť s mnohými turistickými možnosťami. A tu veru davy v horách nestretnete.

Vladimir50

Alexander: Vidím, že túto lokalitu poznáš. Pre mňa to bolo príjemné prekvapenie - s Bratislavy sem máme predsa len ďaleko.
Urobil som aj viac fotiek - skalné okno, veže, stromy, ale s mobilom sa zázraky robiť nedajú a tak som zverejnil aspoň túto, aj keď tiež má ďaleko k dokonalosti - ako inšpiráciu pre ostatných, aby sa sem prišlo pozrieť. Je to mistické miesto, ktoré má svoju nádhernú atmosféru.
To skalné okno odfotila pekne adina, tu:http://hiking.sk/hk/fo/49451/turniska.html.

Alexander

Poznám ten strom. Tiež to mám nafotené, ale nie moc pekne. A dlhšie som tam nebol, aby som to mohol lepšie cvaknúť.

Tidoj

Zaujímavé, že takéto odhalené korene, dokonca celý svah, som videl vlastne neďaleko - na Alpinke za Košicami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky