Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma ako s crossom dolesa?

Diskusná téma ako s crossom dolesa?

chysta sa rodinna cykloturistika a nejako sa pozabudlo, ze nie kazdy ma horsky bicykel. trasu velmi menit neide, co s bikom? na novy nie je, moja BORA 1.0 muzsky ram je super na cestu a mierny teren, ale kondicka pokulhava kedze pracujeme 12 hodin za pocitacom. ma to byt cervena cyklotrasa okolo stiavnice po dvoch tyzdnoch dazdov. prosim, skuste poradit, nech to v zdravi prezijem, na cyklo chodim okolo kosic trikrat do tyzdna ale su mi blizsie cesty.

Janovarga

zbytocne riesis..
ako ti uz povedali, skus vymenit plaste a zvysok je len na tebe..roky som jazdil po lesoch na bicykli, ktory bol sice mtb, ale v porovnani s dnesnymi to bol skor kros. +pevna vidla, plaste relativne uzke a najma vydrate a islo to. A ak ides "iba" na cykloturistiku a hovoris, ze si bez kondicky, tak ta to moze trapit este menej, pretoze tazke kopce by si tak ci tak tlacil a smerom nadol uvidis..
potom by si mohol dat vediet ako to dopadlo..

Jjano

Romi, vzhľadom na to, že žiadna "červená cyklotrasa okolo štiavnice" neexistuje, tak predpokladám, že pôjdete Veľký hodrušský okruh bajkomktajchom.sk/velky-hodru… (?). Jasne, iste, všetko sa dá a aj túto trasu prejdeš na krose. Akurát počítaj s tým, že ťa veľmo vytrasie a bicyklík bude trpieť. Sú tam síce úseky, kde kros nebude mať problém a nie je ich málo a sú pekné, ale sú tam aj úseky, kde budeš mať na krose problémy a zrejme ich prejdeš pešo (najmä viacero kamenistých ciest, strmé výšľapy a pod.). Ale v zásade ak na to máš morál, tak to prejdeš aj na krose.

Keby si si chcel požičať bajk v tanadsport.sk$ret tak si to vorped over, majú iba zopár bicyklov, kto vie, či majú tvoju veľkosť. Kvalitné MTB Giant požičiavajú v salamandra.sk/hotel, ale tiež majú iba jednu veľkosť, myslím, že "L"? Treba overiť ...

Merhorn

Na crossovom vies dat v podstate to iste co aj na mtb. Ja sam som istu dobu jazdil traily na crossovom. Staci ak mas ok brzdy, ine az tak nepotrebujes. A samozrejme stopu volis inu ako na mtb ale da sa. Po mne cumeli viac krat borci na fulloch vtedy ked som zastal na kopci vedla nich na uzuckych plastikoch a krutili hlavou ked som siel dole vymletym zlabom. Ak je chut je aj cesta. Nenechaj sa odradit tipom biku. :) Tak znie moja uprimna rada plynuca z mojich vlastnych skusenosti.

Phalike

Neviem presne ktoru cervenu cyklotrasu okolo stiavnice myslis, ale trasy po banskych jarkoch budu urcite mokre a plne blata. Tak ci onak nie su velmi vhodne pre crossove bicykle, prejst to prejdes ale min rafiky dostanu riadne zabrat, a urcite treba pocitat aj s vyssou pravdepodobnostou defektu. Vacsinou su lesne trasy okolo Stiavnice a Hodruse dost kameniste a bude to podla mna zbytocne trapenie. Pripadne bicykel mozes pozicat, v BS tusim jedine v Tanadsport-e.

Marcel.c

Mám BORA 2.0 a zvládam s tým cca 80% hrebeňa Javorníkov a Moravsko-sliezskych Beskýd v sedle, takže Štiavnické hory by mali byť pre teba zdolateľné.
Možno by som odporúčal výmenu plášťov za hlbší dezén a 8-prevodovej kazety za 9-prevodovú vo variante 11-34, napr. takúto: kupkolo.cz/kazeta-sram-pg-970…
Samozrejme, s kazetou je potrebné vymeniť aj reťaz za zodpovedajúcu 9-prevodu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov