Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Oboroh nad Šarbovským sedlom

Diskusná téma K článku: Oboroh nad Šarbovským sedlom

Pri pravidelných cyklotúrach vo Východných Karpatoch som v oblasti Magurského národného parku natrafil na dva poľské prístrešky východokarpatského typu - oboroh, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti štátnej hranice. Oborohy postavila správa národného parku a sú voľne prístupné pre turistickú verejnosť.

FunTTomas

zahlcovať priestor určite nebudeš, lebo každý objekt v mape, ktorý je samostatne popísaný je užitočný. A z menej navštevovaných končín je o to cennejšia informácia o každom prístreší.

Ade.e

:) No ak treba, tak napisem, ale nechcel som tu zbytocne zahlcovat priestor. :)

FunTTomas

heňo: dúfam, že si ho zdokumentoval a bude článok. Hm?

Ade.e

Medzi tymto oborohom a oborohom v S. Mazgalica sa na kopci Stavok nachadza dalsi rovnaky oboroh, tento vsak ma aj dvere, ktore sa daju zavriet.

Bulat

v tomto prístrešku som nocoval toto leto pri pochode z Obručného... v noci tu bola búrka, akú som na horách nezažil... a v baťohu som si takmer odniesol drzého plcha :-)

Zivan

Obidva spomínané prístrešky (druhý je v sedle Mazgalica sú pomerne nové a majú rovnakú architektúru. Sú dobrou možnosťou pre úkryt pred nepohodou alebo nocľah pri putovaní Východokarpatskou magistrálou. Škoda len, že tam nie je voda. Počas treku v máji t.r. sme tam odpočívali - poskytujú celkom dobré zázemie.
Magurský národný park síce nie je až tak známy a turisticky navštevovaný ako iné poľské NP, ale je veľmi malebný a odporúčam ho všetkým milovníkom samoty a pokoja. Ideálny na túlačky.

Tono

Luxusny pristresok, verim ze ho niekedy v buducnosti navstivim.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov