Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Večer na Vysokej

Diskusná téma K fotke: Večer na Vysokej

Kremencové skalky na vrchole Vysokej (994m) medzi Brusnom a Ľubietovou sa kúpu v svetle zapadajúceho slnka.Špicatý tieň hory sa pomaly dvíha k stolovej hore Ľubietovského Vepra. Vysoká je fantastický kopec. Stačí sa len posadiť na niektorú z vežičiek čo zdobia vrchol a hneď je tu skvelá pastva pre oči. Veniec hôr od Čierťaže cez Hrb, Ľ.Vepor ,Bukovinu a pod nimi utešenú lúčnu krajinu okolia Strelník a Povrazníka. Ďaleko za Hronom sa ťahá Javorie a Štiavnické vrchy. Pod Kremnickými vrchmi čupí Banská Bystrica. Zrak zaujmú aj skvelé tvary Starohorských vrchov. K dokonalému kruhovému výhľadu trochu cloní len zopár odrastených stromov od severu, kde sú Nízke Tatry. O tomto kopci sa tu už nedávno zmieňoval Juraj Mucha http://hiking.sk/hk/ga/46075/z_lubietovskej_vysokej.html

Jantaara

Ja keď som tu bola prvý krát asi pred rokom, tak už to bolo vyrezané, lebo výhľad bol parádny. Pri nedávnej víchrici vyvrátilo rovno cez chodník strom, už aj ten je prepílený. Takže starajú sa.

Jožo Š.

Vďaka vám. Janka od vtedy, čo som vyšiel prvý krát na túto Vysokú, uplynulo už 10 rokov. Za ten čas som na nej stál asi len 5 krát. Pri tejto poslednej návšteve ma však prekvapilo, že tu niekto vyrezal náletové brezy, vďaka čomu sa výhľad viac otvoril. Aj kvôli tomuto faktu sa sem už budem častejšie vracať. Toto je len jeden záber a tá nasledujúca panoráma z dvatsiatich fotiek.

Jantaara

Hm, možno si vyliezol na tú úplne krajnú skalku, na tú som sa ani nepokúsila. Tak nabudúce :-)

Daulagiri

Úchvatné ! Vedel som že sú tu skalky, ale až takéto som nečakal. A k tomu výborné svetlo a dramatická atmosféra. Budem sem musieť dakedy zájsť.

Jantaara

Aj mňa muska nasmeroval na tento kopec a odvtedy som bola už viac krát na východ aj západ slnka. Je úžasný! Kopec. Musku nepoznám :-)

Jožo, to si naskladal, či ako si to odfotil???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky