Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kubínska, Vasiľovská a Hruštínska hoľa

Diskusná téma K článku: Kubínska, Vasiľovská a Hruštínska hoľa

Oravskú Maguru som si zamiloval po prvej návšteve, keď som v roku 2011 absolvoval celý jej hrebeň. Zaujali ma hlavne nádherné lesy, lúky a celkovo idylická krajina. Už vtedy som si hovoril, že sa sem ešte niekoľkokrát vrátim. Keď meteorológovia prisľúbili pre náš severný kraj lepšie počasie, než pre zvyšok Slovenska, nebolo nad čím rozmýšľať.

Daulagiri

Dzakomoo dík, tie temné smrečiny to je moje kráľovstvo aj s tým strachom :-)

Dzakomoo

fajnove pocitanie aj fotky! taketo temne smreciny poznam odmala a veru ked nimi clovek kraca sam a je uz aj pritmie, predstavivost vie pekne pracovat :)

Daulagiri

Ešte malé doplnky:
V časti Večer v zabudnutých, ale... v tretej časti v druhom riadku odspodu chýba slovo: svetlá. " V údolí žiaria i SVETLÁ Lomnej"

A trasu som šiel od tretej kaplnky cez tento bod: mapy.hiking.sk/?x=19.37301… do Vasiľova.

Daulagiri

Som rád že sa opäť všetko páči, snažil som sa to dôkladne priblížiť, preto je taký dlhý.
Maťo tiež to tak v poslednej dobe robím.
Knor presne tie papradiny učarovali pred 3-ma rokmi aj mne. Ináč super trasa.
Haendel v smrečine mám vlastne vždy trochu strach, ale mám ho rád :-)
Bazin rád som pripomenul časy minulé.
Pali ani neviem kedy tá tradícia vznikla, ale ja už túry bez toho vychytávania večerov a rán ani nerobím. Úplne ma to opantalo, vtedy je najlepšia atmosféra.
Ran veru oplatí sa skúšať :-) A Minčol je nádherný.
Tóno tou trasou cez Hruštínsku hoľu do Vasiľova som sa inšpiroval od teba. Kedysi dávno si ju tu na hikingu spomenul a už vtedy ma upútala. A teraz sa to podarilo.

A táto túra je jedna z top v tomto roku pre mňa.

Tono

Hmmmm parada Mato, ozivil si moje spomienky na davno absolvovanu trasu. Clanok vyborny a samozrejme aj foto!!!

Ran

som sa konečne dostal k článku a teda pohodička jak sa patrí. z toho chodníčka sa veru oplatí občas zísť a poznať nepoznané, hoc tušené. na Minčole som bol začiatkom leta, tá divočinka na vrchole sa mi hneď zapáčila. a to bol len malý kúsok toho, čo si videl a zažil ty. fakt dobrá trasa.

PaliT

Mne sa páči to dôsledné dodržiavanie tradície "lovenia" západu a východu slnka. No a samota, výborná voľba trasy a tradične dobré fotky, fajnô...

Bazin

Krasne fotky, super clanok.Rad si precitam clanok z takmer mojho rodneho kraja, v Babine som castokrat travil leto s prarodicmi.

Haendel

Skvělý článek a ještě lepší fotky. To je problém smrkového lesa-taky v něm mám čas od času strach, představivost pracuje naplno. Podle mě naštvaní medvědi a šílenci útočí pouze v temných smrčinách, v bukovém lese vyměknou a jdou si po svých :-)

Knor

Siel som to pred mnohymi rokmi (po trase Kralovany - Stoh - popod Rozsutec - Zazriva - Mincol - polska hranica - Pilsko - najsevernejsi bod Slovenska - Babia hora - Rabca) a vtedy tam este tolko medvedov nebolo. Nevidel som ziadne ich stopy. Siel som pocas vrcholiaceho leta a pacilo sa mi zelene more papradia v redsej smrecine, ktorym som z Mincolu schadzal, a divo rastuce gladioly (=meciky) na lukach na hrebeni severne od Mincola.

Mato_d

Fajné čítanie a tradične kvalitné fotky. Text odporúčam konfrontovať s otvorenou mapou trasy v odkaze "Mapa" vo faktoch, a fotky si nechať až na koniec :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum