Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh Dachsteinom ponad Ramsau

Diskusná téma K článku: Okruh Dachsteinom ponad Ramsau

Hrebeňom severne od Ramsau vedie jedna z najdlhších zaistených ciest v Dachsteine. Okrem nej ma do oblasti lákali via ferraty pri Guttenberghause. Nakoniec ma najviac zaujali zlepencové skalné veže na chodníku Jungfrausteig, ktoré sú na titulnej fotografii článku.

Peto z BB

littleflower vdaka krasne za link, cenne a najma prijemne citanie :). Verim ze viaceri ocenime potom aj zo skusenosti pisany diskusny prispevok porovnavajuci Rosinu s Hiasom a Siegou (kondicna narocnost vs. technicky najtazsi usek a pod.).

Jantaara

Tak pod psa sa cítim aj ja furt na túrach. Všade je prvý, aj na skalách :-)

Knor

Moralku mozno nekazil, no kedze bol stale nad nami a my pod nim, citili sme sa, a to doslova, "pod psa".

Rc1

presne tak!!! psik nechcel kazit moralku, lebo nemal feratovy set :-)

Lubo

V tom lese bola isto tiez skala. Ale psik nechcel, aby ste ho videli solovat po skale bez ferratoveho setu a tak si siel poliezt tam :-))))).

Knor

Tento rok som bol s kolegom z oddielu na Moedling Klettersteig (okrem ineho). Siel tam mlady rakusky par so psom. Oni sli feratu a ten pes, nechapem ako to robil, no pred kazdym skalnatym usekom odbehol do lesa a o par sekund sa zjavil na skale nad nimi. Takto spolu sli celu feratu. Neskutocne, lebo ten les bol podobne strmy ako skala.

Jantaara

Len tak sa pýtam, nie kvôli pridaniu. Zatiaľ v každom článku si bol sám. Ale ja tiež veľa chodím sama, teda so psom. Ale nie na ferraty :-)

Peto z BB

Vdaka Martin za popis a fotky, pre mna velmi cenne pri zvazovani ci na tie dve D-ckove ferraty mam alebo nie. Inac my ked sme prechadzali Ramsauerom , v opacnom smere ako Ty, tak nam tie zdanlivo zbytocne istiace lana pomohli pri zleze smerom nadol, kedze tam bolo este dost snehu a ladu (jun, lad jedine na tomto useku). Skvela sprava, ze v Silberklamme bude nova ferrata! Skore vyliecenie vyvrtnuteho clenku zelam!

Knor

Volakedy som sa tulal po horach vylucne sam (u nas a v Cechach), no posledne asi 3 roky (co som sa dal do oddielu) uz nie som taky samotar. Ale v kopcoch som takmer kazdy vikend a zvacsa pisem o vyletoch, ktore som si naplanoval sam.
Preco sa pytas? Ak mas chut sa pridat, nie som proti. No teraz si liecim vyvrtnuty clenok, takze zvacsa trcim doma :-(.

Jantaara

Pekné. Chodíš sám, lebo to tak chceš, či nemáš s kým?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov