Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Korzika – tri via ferraty

Diskusná téma K článku: Korzika – tri via ferraty

Korzika je krásny a pestrý ostrov v Stredozemnom mori, ktorý si turisti spájajú hlavne s obľúbeným trekom GR-20 či kratším Mare a Mare. Keďže my sme sa rozhodli poňať náš výlet koncom leta 2014 skôr rekreačne, hlavné slovo mali pláže a historické mestečká, no do nášho plánu sa dostali aj miestne via ferraty, ktoré dodali dovolenke štipku dobrodružstva a nezabudnuteľné zážitky.

LuboG

tak toto je iny full servis.
PS (stopar): nechystate sa niekdo cez vikend odskociť na Korziku ? :-)

LuboG

krasny clanok, my "ferratujeme" v Rakusku a hlavne v Dolomitoch uz skoro 10 rokov, preto taketo clanky a tipy vzdy potesia. Ked pojdeme najblizsie na Korziku.. :-)
Feraty su popisane opisom, nevies pripojit aj presne GPS ? (meeting point objednania/nastup/koniec)
Super !

Vrana

ad Drevenik: diskutovat a hadat sa da donekonecna. Nepoznam historiu a miestne zvyky, ale myslim ze Dreveniku (Raj) preistenie skor prospelo. Osobne som bol milo prekvapeny.

Peter61

Martin, len ta kopa ocele sa obcas dakomu nepaci.....
V ČR su okolo toho dosť búrlivé diskusie . A čo sa týka osádzaní pevných isteni v lezeckých cestách .... ojojoj, kladiva/flexy su v akcii
james.sk/forum_body.asp?pagei…

Knor

Michal, nic si z toho nerob. Aj lezecke cesty casto idu od nikadial nikam (napr v klettergarten). A to ani nehovorim o indoorovych stenach :-D. Proste: "I tak še da i tak še da". Ked nieco mas rad, neni co riesit.

Vrana

Poprdeli opicie drahy. Ale ze by to boli feraty? Odnikial nikam? Neviem asi tomu nerozumiem.

Knor

Ahoj,

Este ma napadlo ze som "flying fox" videl na Kala Klettersteig (detska) pod Dachstainom z juhu a na Obertraun klettersteig pod Dachsteinom od severu. (Teda z tych ferat, co som absolvoval.) Inak, aj na Koenigsjodler to oznacuju "flying fox", vid:
bergsteigen.com/…/121_Topo_88…

Ak bola skala zula (alebo cosi podobne), tak je jasne, ze na exponovanejsie casti muselo ist zelezo. Tak ci tak, tie feraty vypadaju lakavo. Najviac sa mi pacia tie siete :-).

Tarazed

Taka pekna krajina a tak zasvinena kilami zeleza :(

Aeneus

knor: presne takýmto spôsobom funguje väčšina ferrát na Korzike - raz sa nám stalo, že bol celý „park“ zatvorený, pretože vstup bol len so sprievodcom a musel sa dohodnúť dopredu.

S výrazom flying-fox som sa stretol pri ferrate Konigsjodler. Inak to nazývali aj „Tyrolienne“ - to bude francúzsky. Mimochodom, v popise kladky Petzl Tandem Speed, ktorú nám na jednu ferratu požičiavali, sa píše: Double pulley designed for Tyrolean traverses on cable or rope.
Takže flying-fox bude asi len „marketingový“ názov.

A skala bola asi žula. Sú tam aj vápencové bralá, ale inde.

Knor

Zdravim,
Myslim, ze tie zip-liny sa v Rakusku volaju flying-fox a su pomerne bezne. Obycajne sa daju vynechat, ide sa na ne iba v sprievode vodcu, co volaco stoji. Najblizsie k nam su tusim v Johnsbachu v Ennstaler Alpen. Podla obrazku su aj tu: outdoorfriends.at/…/abenteuer…
lenze 59 eur na feratu je na mna trochu privela :-).
Inak, co to bolo za skalu na tej Kozrike?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum