Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nepremokavá bunda

Diskusná téma Nepremokavá bunda

Zdravíčko, už nejaký ten piatok hľadám pre mňa nepremokavú bundu na turistiku v každom počasí, VHT.. a neviem sa rozhodnúť, dajte nejaké skúsenosti, linky na testy a pod. ;) Moje požiadavky - cena do 200€, vodeodolnosť od 15 tis.(resp. aby vydržala nápor silnejšieho dažďa, tak zo 4hod.), samozrejme podobná priedušnosť, nízka gramáž-chcem to mať pre prípad potreby stále vo vaku...aa ak by sa dalo tak celoročka! THX

Peto z BB

myš aj lajto, do zoznamu na zvazenie odporucam pridat aj bundy, ktore kombinuju Paclite (chrbat, boky atd.) s XCR (na ramena, prip. aj rukavy). Je to zrejme ta ista membrana Gore, ktora sa v snahe znizit hmotnost chrani na vacsine bundy len zaterom, a prave kvoli problemu kt. si mal myš sa na namahanych miestach radsej pouzije tazsi ale odolnejsi 3-vrstvovy laminat. Kvoli tym spevnenym miestam su taketo bundy maju o 100-200 gr. tazsie ako ciste Pacliteove. Je to drahsi ale sucasne lahsi a objemovo mensi variant toho spevnenia nylonom, ktore ma napr. ta Pinguin Stratos. Kedysi si takuto kombi bundu Lowe Alpine Grepon chvalili prave ne-horolezci co v nej aj trekovali s tazsim ruksakom. Plus je to zrejme dobra volba aj na ferraty.

Myš z Varty

To Peto: Je to bunda Warmpeace, model neviem, ale ako píšeš je to Paclite. Je to zrejme len 2 vrstvové. Len tkanina a na nej záter. Ten sa začal asi po 4 rokoch intenzívneho využívania (prevažne jar, leto, jesen ale aj zima + ťažký batoh) oddeľovať od tkaniny. Najprv vo forme malých, akoby "pľuzgierikov" a ked prvý "praskol", začal sa záter postupne odlepovať ako šúpajúca sa koža po spálení sa na slnku.
Celkovo som bol s bundou viac ako spokojný. Váha cca 350g, zbalitelná snáď aj do vrecka od nohavíc, pevnosť tkanini výborná a cena v 2007 200 euro.

Peto z BB

mys z V., Hudy zvykli mat tie akcie "50 % zlava na textil" 2x do roka. Posledne roky o tom uz ale nedavali avizo cez email, zistil som az podla plagatu na predajni. Aj ked pisu "na textil", dosial to vzdy platilo aj na membrany, softshell, a naopak nie na Icebreaker.

Ad "Gore a zater" - vopred dik za info o tom aka bunda to je, a ake ma materialy. Zatial som nezachytil, ze by Gore robil "nepropro" aj so zaterom. Ide o "2,5 layer Paclite"? Inac zater sa skor akoby zlupe - delaminacia je, ehm, vid napr. tramplite.com/…/montane-spect…, alebo si zgoogli obrazky "Goretex delamination". Pardon ze takto taham za slovicka, hoc niesom expert, a samemu mi slovicka velmi casto uletia, napr. ostatne Zajo namiesto zater :)

Myš z Varty

To Peto z BB: ahoj, mám dotaz k tým 50% zľavám v Hudy. Býva to pravidlom? Ako často sa vyskytne táto zľava? Predpokladám, že len na vybrané bundy, alebo na všetky s Gore?
Kupoval som tam pred 7 rokmi bundu s Gore, ale záter na ramenách a v kapuci sa už pomaly ale isto začína delaminovať. Zišla by sa nová.

Peto z BB

lajto, tak to sa Ti zrejme hodi lacnejsia bunda, len az ma spevnenu vrchnu vrstvu na ramenach nejakym oderuvzdolnym nylonom ci niecim podobnym. Inac riskujes, ze sa Ti bunda poskodi tam kde tlaci tazsi batoh na tie 3dnovky. Az chces kvoli nizkej hmotnosti a prip. aj nizkemu objemu len "beznu nalaminovanu hornu vrtstvu", tak si asi radsej skus pockat na 50%nu zlavu v Hudy na nieco s Gore Proshell, prip. povodnym teraz "Performance".

Lajťo

to Peto z BB: ..áno peťo, chodím aj pri 100% istote dažďa, taktiež 2-3dňovky s nepriazňou ;) ...preto zas aj na váhu pozerám, kt. akú má, zbaliteľnosť...btw. zatim thx za postrehy!!

Sona

Ja mam asi 8 rokov tiez pinguinku a nepremokala mi. Impregnovala som ju po prani asi raz tak mozno po 5 - 6 rokoch. Teraz uz premoka, takze tento rok som si kupila novu, taku istu. Podla mna celkom dobry pomer cena/vykon. elcon.sk/?action=Obchod&…

Peto z BB

Pokial viem, tak silnou strankou Gore-texu (Performance a najma ProShell) je prave dlha zivotnost a uplna nepremokavost pri castom pouzivani aj s tazsimi ruksakmi a aj castom rolovani do batohu. Mam 5r. bundu s Proshell, kt. som kupoval aj preto ze udrzanie vysokej priedysnosti netreba casto prat, na rozdiel od pri kupe povodne priedysnejsieho ale potom pozadujuceho "wash me often" eVentu. Referencie na nizsiu zivotnost (premakanie na miestach popruhov batoha) mam najma na e-Ventove bundy kt. nemaju osobitnu odolnejsiu vrchnu vrstvu na ramenach. Nechcem tu robit reklamu na Gore-, viem aky su drahi, a nebyt 50 % zliav v Hudy tak tiez vaham. Vyrobca a typ membrany je dolezity, ale to je rovnako aj strih, material hornej vrstvy a aj vnutornej (zalaminovana vrstva vs. sietka vs. zater kt. je zvacsa najhorsia volba).

BraňoV

Ja mám Pinguin Stratos cca 5 rokov. Mám myslím prvú verziu (odvtedy sa mohlo veľa zmeniť). Nosil som ju len na túry, prípadne keď veľmi pršalo, tak pár krát do práce. Nebola praná ani raz, no napriek tomu začala asi po 2 - 3 rokoch premokať (fakt je ale, že som ju ničím neimpregnoval). Ostal som sklamaný, bo som ju do batohu balil možno tak 100 krát. Trochu mi vadí, že sa nedá kapucňa odopnúť, ale myslím, že toto vyriešili na novších modeloch. Neviem, či by ma niekto nahovoril na ich vetrovku znova.

Lubo

Asi 4-5 rokov pouzivam Marmot Spire, najma v zime na skialpy ale aj na turistiku a problem so zosuchanou DWR vrstvou nemam.

Possum

LAJTO: pisem neskoro, vela turistiky :) a potom prace :(

Na tej Karrimor vetrovke, ci treba nastrek, ked sa zosucha DWR pod popruhmi...

...nepremokla mi aj napriek zosuchanemu DWR na ramenach, ale aj tak pre istotu po navrate z tury prestriekam ramennu cast. Zatial drzi - zda sa, len udrzba sa jemne predrazuje.

Neviem ale, ci nemaju vsetky vetrovky tento problem s DWR... cital som volania o pomoc od celkom dost ludi, co dali desne prachy za GTX a po chvilke nosenia lahkej aktovky sa im vysuchala ta cast od remena/popruhu. A to tam nemali ani 20kg vybavu.

Neviem, ci sa eVent zosuchava viac, alebo menej ako ine membrany. Vie niekto?

Spacer

Pisem o velkosti L a to okolo. Male, alebo naopak velke by sa dali este zohnat.

Spacer

@Lubo: Stratos tam nemaju uz hooodne dlhy cas. Len Alpin, Parker, a tak, tie 2vrstvove. Nikde ju nemaju. Mozno by sa dal zohnat predchadzajuci model (nie ten, ktory je na stranke pinguin.cz), aj som ho nasiel v povazskej bystrici, neviem teraz uz v akej predajni, ale ten strih mi nesedel.

Lubo

Pred nejakym casom som videl Stratos bundy v Yak&Rysy na Kosickej ul. v BA. Ako na tom boli s velkostami vsak neviem.

Spacer

Stratos, Stratos.
Ak sa pre nu rozhodnes a mas velkost L, velmi neuspejes, nikde ju nemaju. Pisal som do Pinguin asi pred rokom. Tvrdili, ze koncom minuleho roka ma byt nova Stratoska. Zatial sa nic nedeje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum