Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Kozí štít od Zeleného plesa

Diskusná téma K článku: Výstup na Kozí štít od Zeleného plesa

Kozí štít s výškou 2116 m je najvýznamnejší spomedzi vežičiek na hrebeni vybiehajúcom z Jahňacieho štítu. Blížil sa víkend a počas týždňa vládlo pekné jesenné počasie. S kamarátom sme sa dohodli, že by bolo fajn prekrásne počasie využiť na výstup v Tatrách, kde sme dlhšiu dobu neboli. Voľba padla na časovo menej náročný výstup, na Kozí štít.

Peter61

Lubo,
v kategorii clankov "Lezenie" by bolo imho vhodne uviest aj

  • tech.udaje : cesta, link na sprievodcu
  • vyzbroj/vystroj : istiace prostriedky, dlzka lana etc.
Vrana

2 Martin: tatry.nfo.sk/…/03490806.p

"Stanovištia sú preistené fixným istením", to je ohromne plus pre zaciatocnikov. Inak pokial nepadnes tak lano potrebujes iba na zlanenie :-)

Alexander

knor,
šli sme naviazaní, na kurze to je aj normálne, aby si inštruktori overili, či ovládaš to, čo máš ovládať. Inak by kurz nemal zmysel.
Určite by sa inak za ideálnych podmienok dalo aj bez lana, ale prečo, nikdy nevieš, či sa niektorá skala nerozhodne poputovať do údolia...
A Puškášove cesty sú prakticky vždy pekné, tie sa oplatia liezť.

V článku je písané, že šli od plesa po chodníku hore suťou do Kozej štrbiny a potom po chodníku na SV strane KŠ, to je v lete normálna zostupovka(bez rúk). Teraz zo snehom to ale mohlo vyzerať inak.

Knor

Ahoj Sani,
Ta cesta cislo 6 vypada zaujimavo. Sli ste to naviazani na lano, alebo to nebolo nutne?

Vrana

Pekna tura, a tie platne su paradne.

Trosku by ma zaujimalo kade ste isli naspat do Kozej strbiny. Mne sa rychlo nejaky rozumny traverz opacnym smerom do Zadneho Zeruchoveho sedla nepodarilo najst, vsetko take divne vlhke, rozsypane ... Tak som sa naspat do ZZs vratil cez vrchol po hrebeni. Zliezol som to co ste zlanovali aj ked cestou hore som si vravel, ze tade naspat urcite nepojdem :)

Alexander

Dík, aj som myslel, že pozriem na tatrynfo, ale nechal som to tak, urobil si teda za mňa :-) Podľa tohto to vtedy bola jednoznačne cesta č.6, čiže Puškášov J pilier III-II.

MisoM

Tak pocasie veru vtedy, vyslo, severna strana ale bola celkom namrznuta, dost sme to museli obliezat a hladat cestu, ale aj tak to stalo za to. Presne ako pise aj alex, nie je II alebo III v lete a v zime to iste, lad, sneh vie trochu spestrit cestu :), preto tam nemam riadne ani fotky zo severnej strany, ked lezies a hladas cestu po skalach toho moc clovek nenafoti

Alexander

No, asi to fakt nebolo to isté, vtedy to bola asi nejaká III-ka. Ono to je však niečo iné ísť III-ku v lete a I.-II-ku neskoro v jeseni, keď už je ľad či sneh, hoci ho je málo, veď to niekedy stačí ...

Lukylez

Podobnu prechadzku sme absolvovali par rokov dozadu. Ale z Kozieho štítu sme to potiahli až na Jahnací. Počasie nám v tedy tiež prialo.

PaliT

Hm, všetko nad úrovňou CH=chodecký terén je už vlastne lezenie. Dalo by sa diskutovať akej to je náročnosti, ale ide už o lezenie, ergo horo-lezectvo.

Raymond

Kto v ramci HOROLEZECKEHO zakaldneho kurzu kto vodi kurzistov v terene I-II? Sak to nie je ani horolezectvo.

Alexander

Ej veru, tiež som to šiel v rámci zákl. horokurzu, no ale to bolo už dosť dávno...:-) Takže ako vidím, stále sa to chodí počas kurzov, čo je ale logické, keďže z hľadiska prístupu a obtiažnosti je to priam najvhodnejšia túra v okolí Brnčalky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov