Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma čakany

Diskusná téma čakany

Zdar vazení.1 tipek od nas mi dal tip na cakany od Grivelu, konkretne modely Jorasses za 3000 a Nepal Steel Plus za cca polovicku.Pomohli by ste mi, ak by ste sa vyjadrili,resp.napisali vlastne skusenosti s uvedenym vyrobcom.Chcel by som to hl. na VHT tury,mozno pripadne na lahke lezenie.Vopred dik.

Salatin

Dobre, tak teraz ktorú dĺžku cepína odporúčaš? 74 cm alebo 66 cm....

Peter61

:-)
ja mam 173cm , 70 cm (Lost Name.)

Je pravda, ze ked sa ide do strmeho na jesen alebo na zaciatku zimy, beriem obvykle Sum´Tec 59 cm. (Ale 30.XI. mal chalan na gerlachu 75 cm a celkom dobre sa mu s nim zostupovalo dole Batizovskou pr. aj po lese)

UKC:
"The best length for an ice axe has made for great debate over the years"

Salatin

Nuž, mám 186 cm tak podľa toho mi vyšla tá 74 cm dĺžka

Peter61
Anglicania a Skoti tvrdia, ze cakan nie je na nosenie a podopieranie.

-P

Aku mas vysku ?

Salatin

Nuž, pri mojej vysokej postavy mi vyšiel podľa rád cepín s dĺžkou 74 cm.ale zas po prečítaní tvojho linku sa mi zdá vhodnejšia verzia 66 cm. Lenže ja nepôjdem do strmého a kolmého terénu, takže sa mi zdá vhodnejšia 74 cm verzia :-)mýlim sa?

Salatin

Dám na tvoju radu a kúpim grivel nepal. Ďakujem za rady :-)

Peter61

pokial je ta guma drsna, tak aj moze vadit pri zarazani rukcky do firnu. A pri otlkani papuc nema ten spravny duralovy zvuk.
Ina vec je, ze ak je putko pohyblive tak ako napr. Camp Neve, tak pri neuplnom zarazeni rucky do firnu to drzi lepsie, ako ked tahas za hlavu cakana (oba Grively).

Salatin

Vžitá predstava, že vďaka tej gume na rukoväti sa mi ruka nebude natoľko šmýkať a bude väčšia istota držania cepína. Možno sa mýlim, nehádam sa.

Salatin

Na turistiku typu Baranec, určite nie žiadne lezenie a ani extrémy.Rozmýšľam nad tým camp neve a grivelmi nepal a nepal plus. V tejto oblasti nemá zmysel šetriť peniazmi, ide mi o kvalitu. Skôr sa prikláňam k modelu nepal plus.

Peter61

Podla toho, na co to chces.
Nieco skoro take iste pouzivam roky a prave som is dal zavazok, ze ked budem brusit zbrane, nabrusim aj hrot aj jemu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum