Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojská – Klenovský Vepor – Bukovina – Strelníky

Vladisko

Diviak našiel v realite poéziu bez toho, aby vyznel pateticky. Do riti štrkáča – to je veta!

Tomka

Krásne čítanie.
Ďakujem za jeho vytiahnutie z archívu.

Martin knor

Vidím pán Benč, že aj Vám sa tento článoček páči.

Vladisko

Hľadal som Bukovinu a našiel som veľmi pekne napísaný článok (ako pred dvomi rokmi spomenul pán knor). Ak si tam bol sám, tak to muselo byť vzrúšo. Asi si to písal, kým ťa to držalo. Ani by som nepomyslel ako vie riť štrkáča potešiť pred spaním.

FunTTomas

Odbočku na balocký chodník cez Kýčeru pod Jánošikovou skalou a taktiež odbočku ku Jánošíkovej slze (studnička) sme zahádzali stromami, aby nemýlili turistov na Klenovskom Vepri. Plechovú šípku na balocký chodník cez Kýčeru niekto odtrhol už dávnejšie, ale stále tam chýba na zákrute chodníka červená značka.

Vladimir50

Michal, zase si nám peknô napísal.

Halušky a dve pivá?
hm sila...to by som asi nezvládol.

Muska

Mišo nie teraz je to v turistickamapa.sk spravne.. predtým šiel chodník cez PR Havranie skaly (a to bola morda) a stále je to po starom vo väčšine papierových máp, čo sa týka Kyslej neviem, ale pohodlnejšie je to ísť po ceste mapy.hiking.sk/?x=19.51&…

MisoB

Chlapi, takže zelenú treba prekresliť na cesu druhú stranu potoka a nejde ani okolo prameňa Kyslá voda?

Mišo D

Riadna dendrologická debata sa tu rozkokošila :)
muska, zelená značka (našťastie) nejde tak, ako je v mape, ale v protiľahlom svahu doliny po zvážnici až na betónku. Išiel som tam už takmer po tme, takže som bol celkom rád..

Muska

Gusto áno, no treba myslieť aj na lokalitu, do 1300m výšky budú duby asi v južnejších a teplejších oblastiach npr. Vtáčnik.. Tu okolo BR sa zachoval jediný dubový ostrovček a je to jeho najsevernejší výskyt napant.sk/mchu/prbrskal.htm kde duby rastú do výšky zhruba 900m. Na Zákľuky chodím často a určite tam rastú buky (ten ošarpaný na titulnej fotke môže vzrastom pripomínať niečo iné no je to buk).
Soňa po niekdajšej stredovekej ceste cez Diel je momentálne vedená obchádzka, rekonštruovanej cesty cez Zbojská.
Mišo do sedla Jasenová bola vedená zelená značka tak ako je to momentálne v mape? či ešte po starom.. lebo keď počujem "zelená z Hrončoka" tak sa mi vybaví predieranie sa pralesom okolo Havraních skál po žihľavovej kúre neďaleko kyslej :)

Peter61

Gusto :-)
v clanku sa autor pochvalil, ze mi zdodchol pes, pardon, fotak. 1.deň, 3.ods.: " Fotím sa na samospúšť a baterky vo foťáku zdochýnajú. "

Vladeno

Úúúúúúúúžasné. Hneď som utekal po klobásu, pri takej túre vytroví. :-)

Gusto

Miso d

sorry, nevšimol som si, že fotky nie sú tvoje, ak si horár, tak so mnou asi súhlasíš, že buk takto nevyzerá

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum