Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kanárske ostrovy – Tenerife – Pico del Teide

Diskusná téma K článku: Kanárske ostrovy – Tenerife – Pico del Teide

Tenerife je v rámci Kanárskych ostrovov najväčším ostrovom. Vďaka mnohotvárnosti tunajšej prírody sa označuje aj ako raj turistov. Nachádza sa tu najvyššia hora súostrovia a celého Španielska - Pico del Teide (3718 m). Naším cieľom bude „mesačná“ krajina Národného parku Ca?adas del Teide (Parque Nacional de Las Ca?adas del Teide), ktorý patrí medzi svetové prírodné dedičstvo UNESCO.

Bazin

hodina bola z chaty po razcestie mt.blanca. Od vrcholu dole to je presne adekvatny cas k vystupu.
S vlastnou dopravou by sa to malo zvladnut. Stretli sme nasincov co to otocili v noci.

Jaymz73

ak som spravne pochopil z clanku tak vystup od montana bianca,bus. stanica - vrchol je orientacne cas okolo 5,5h a dole len jedna hodina? to sa mi zda prilis malo na zostup ked vystup trva cca 5-6h.
kazdopadne mam otazku...dala by sa potom tura zvladnut za jeden den bez prespania , avsak je potrebne si vybavit permit na konkretnu 2-hodinu. spravne?

Daulagiri

Tiež musím vyzdvihnúť kompletné info o záležitostiach ohľadom výstupu.
A teda parádne spestrenie prímorskej dovolenky, veru turista sa pozná :-) Vďaka za inšpiráciu, možno raz v budúcom živote. A krásne fotky !

Bazin

adushka, na Breithorn by som sa rad pozrel.

Adushka

Pekné zhrnutie výletu s užitočným sumárom faktov. Ja som bola na Teide s rodinou niekedy v 1997-8, samozrejme lanovkou, ale spomienky sú aj tak super. Či už na vybavovanie permitu, pre ktorý sa vtedy muselo ísť osobne do Santa Cruz (vtedy vari ešte neudeľovali povolenie na konkrétny dátum, lebo viem, že sme sa hore v jeden deň kvôli počasiu nedostali, ale v iný deň to už šlo), alebo potom na samotný výstup od lanovky v peknom počasí so silným závanom síry, dlhým tieňom do mora a tak. Pekné spomienky :) Dlho predlho bola Teide mojím najvyšším vrcholom, prekonala som ju až tento rok Breithornom vo Švajčiarsku.

Zdenči

Dopodrobna opísané, so všetkými potrebnými informáciami, ktoré turista potrebuje. Dobrá práca, Roman.
Keď sa tam niekedy vyberiem, viem, na koho sa mám obrátiť.

Bazin

daniela, hej rano u mora a potom na vrchole tak to je prevysenie dost narocne.
andy, presne cela dovolenka bola upriamena na tuto ceresnicku.
ado4, vdaka, kedze som tam tahal polovicku tak som si to nasprtal...

Aďo.4

dobrý článok s obsažnými informáciami a peknými fotkami..

Adina

Turista sa nezaprie:-).
Takáto dovolenka pri mori by sa mi páčila.

DanielaM

Jeeej, pripomenul si mi moj "zivotny vystup" pred 14 rokmi. Bola som na dovolenke s kamoskou a ona vyymyslela tento vylet. Sli sme so sprievodcom v skupine dzipom do vysky 2200 metrov a potom mesacnou krajinou po vlastnych na vrchol Teide. Bolo to tazke, najma koli prevyseniu od mora az na vrchol. Ked som potom cela pysna domov poslala SMSku, co som zvladla, tak som dostala "doplnujuce otazky": ci som sa tam dostala lanovkou alebo na chrbte tavy :-). Iba manzel mi veril. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum