Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Korculovanie na plese

Diskusná téma Korculovanie na plese

Zdarec, len mi tak napadlo, ked najdem v Tatroch zamrznute dajake pleso, tak korculovat sa na nom mozem nie? Nemyslim, teraz akciu korculovanie na strbskom plese, ale korculovanie na ktoromkolvek inom, napr. popradskom alebo trebars hincovom ci inom. Ako to je? Skusal to uz niekto okrem strbskeho?

Rc1

nooo podla mna to korculovanie najviac rozrusi kapre. si mylsim, im je jasne, ze ked zbadaju nad sebou korcule, tak vianoce su blizko.... :-)

Boro

"Rušenie rýb korčulovaním ?" No to som ani netušil, že tu bude taká sranda. Ešte by sme to mohli rozbehnúť ,že rušenie dážďoviek lyžovaním.

PeterNR

Peter jasné, že mi to hneď nedošlo, však keby to bol tarazed tak má so sebou určite korčule, a potom by mal aspoň dva razy toľko videní :-)

Btw ten tenký ľad mi pripomenul sériu vidí "on thin ice" od jedného nórskeho tuleňa menom apetor napr. youtube.com/watch?v=0XvQzUQGC… :-)

Peter61

UMB ma jeden projekt , ked sledovali o.i aj vplyv teploty vody na dynamiku vyvoja populacii tej malej havede v plesach ( endemity i neendemity, bentos etc.etc.). Skratka a dobre, vzali nafukovaciu lodicku a clknovali sa po plesach :-)
A ked doclnkovali do stredu, priviazali ku kamenu bojku s teplomerom, ktory zaznamenaval teploty. Lenze vyskumnici predpadli pri vstupnych skautskych (pionierskych) skuskach, uzlik/y sa rozviazal/i a bojka bola na brehu.
Vysledky budu, kapry spocitane :-)
fpv.umb.sk/…/postglacialny-vy…

Helico6

Kedysi som čítal, že ryby sú len v Štrbsko a v Popradskom, samozrejme ryby sú to najmenej podstatné asi... V plesách sa môžu nachádzať rôzne endemity, nie som odborník, ale viem istotne o žiabronôžkach vo vyšnom Wahlembergovom plese, ktoré žijú len tam (kedysi ešte v jednom Poľskom plese) a najbližšie žijú až 1000-ky kilometrov na sever. Ich život trvá len asi 6 mesiacov a prežívajú vďaka tomu, že vajíčka sú zmrznuté práve na miestach s plytkou vodou... Tam by som korčulovanie určite neodporúčal...

Sona

Ryby su urcite vo Velkom Hincovom plese. Pstruhy tusim. Je tam k tomu naucna tabula.

Tarazed

rc1 mozno tam zije dodnes a poziera neporiadnych turistov :)

Rc1

vrana kedysi davno jeden kamarat rybar chytil na mare kapra a stavil sa s ostatnymi ze ho vypusti na hincovom plese :-) neviem uz ako stavka dopadla ale mozne ze v hincovom plese zil kapor je realna :-)

Vrana

Nechcem vstupovat do vaznej temy rusenia ryb korculovanim po zamrznutom jazere, urcite je to tema hodna minimalne dizertacnej prace :-) Avsak z praktickeho hladiska, v kolkych Tatranskych plesach ziju ryby? V Strbskom, Popradskom, a ... ?

Peter61

rdbb byvali vselijake nastupy.Aj budu.
zaciatok decembra ( okolo 2000 ?, neviem presne , fotil som este na dia)- Sivý vrch v tricku, po snehu ani chyru, ani vidu.
21.9. - za Batizovskym pl. : snehu po .... . picasaweb.google.com/…/Gerlac…

Gugol

janovarga: to by ma zaujimalo, ako prisli na to, ze odpad sa do plesa dostal prave v case, ked bolo zamrznute? Co tie pohare mali na sebe datum naplnenia? V lete ked ideme okolo, casto tam vidiet rozny takyto bordel, alebo aj na chodnikoch okolo (a vo velkych hromadach okolo smetiakov, ktore zjavne nestihaju vyprazdnovat). Staci ked trosku zafuka a odpad dofuka a doplava do stredu plesa uplne bez problemov.

Ad zvuky: ked sme korculovali na tom nadherne priesvitnom Drazdiaku, ryby pod nami sa len pomaly pokojne pohybovali alebo spali na mieste, ani nase tiene, ani nejake zvuky (vratane padov) s nimi nijako nepohli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum