Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lazy Muránskej Zdychavy a lesy Stolice

Diskusná téma K článku: Lazy Muránskej Zdychavy a lesy Stolice

Laznícke osídlenie v okolí Muránskej Zdychavy sa mi dostalo do povedomia až po vyznačení turistickej trasy, prechádzajúcej tamojším krajom. No najhlavnejším dôvodom boli fotografie v galérii Hikingu s dreveničkami nad horským údolím. Keďže mi takéto horské usadlosti "zaváňajúce dávnou atmosférou" a ukryté v útrobách Slovenského rudohoria vždy imponovali, bolo len otázkou času, kedy sa sem vydám na prieskum. Aby som si trasu spestril, zaradil som do nej aj časť blízkeho hrebeňa Stolických vrchov.

Cs92

Čaute. Veľmi pekný článok. Mám z tejto oblasti polku rodiny a máme chatu v oblasti pod Orlovou a Radzimom. Na hrebeni Stolických vrchov som bol niekoľko krát. Už na prvý pohľad sa tam veľa zmenilo. Veterná a lykožrútová kalamita spolu s následnou ťažbou lesných hospodárov spôsobila devastáciu tamojších lesných porastov. Napríklad vrchu Kohút reálne hrozí, že za pár rokov to bude holina bez stromov. Už teraz sú tam veľké holé, vyrúbané plochy.

TomXX

Diky zivan, uvidím ako budeme stíhať, ale také pizza by bola príjemné spestrenie :)

Zivan

V Muránskej Hute, čo pamätám, bol malý obchodík, ale chlieb mali vtedy len na objednávku.
Najbližšia reštika (cca 2km) je na Prednej Hore - nemyslím samozrejme olup-prednahora.sk/, ale prednahora.sk/

TomXX

Ahojte, ako je to s nejakými potravinami (obchodom) v Muránskej Hute alebo Zdychave? Nebodaj niečo kde aj varia? Budeme tade prechádzať v pondelok... Díky za info!

Martin63

Ked som schadzal z Kyprova k Slanskemu sedlu v lete 2016, nemohol som uverit, ako si ich videl pred dvoma rokmi. Co som videl ja, je na fotke.

Daulagiri

Už som videl dajaké foto Ďuri a horko som zaplakal...

Muska

Prístrešok v Slanskom sedle už tiež nie je v lese (ako na fotografii), len na lesnom pozemku... teraz je zo sedla výhľad na obidve strany..

TomXX

Clanok aj fotky 5*, len skoda tej kalamity :(

FunTTomas

gossi15: chodníky na Muránskej planine sú otvorené celoročne. Jedine ešte tento rok je vstup do rokliny Čertova dolina mapy.hiking.sk/?x=19.8591… (náučný chodník) vstup jedine na vlastné riziko, keďže tam v bezprostrednej blízkosti prebieha výstavba-rozširovanie štátnej cesty (vrátane odstrelov), tak hrozí padanie skál a iného materiálu do rokliny.

Gossi15

Zdravím,vie mi prosím niekto poradiť?Chcem sa opýtať ci sú otvorené turistické chodníky v Muránskej planine v apríli.Vopred ďakujem za info.

Daulagiri

Je to krásna oblasť, stopro nesklame Zabka :-)
Jaro tie hlucháne ti želám, snáď tam ešte budú...

Jaroslavg

bol som tam a sú to nádherné miesta :) takisto sa tam chystám tento rok a dúfam že aj ja stretnem hlucháne

Zabka

Pekne a pútavo napísaný článok. Tento rok tam plánujem ísť tak sa na tú oblasť veľmi teším:)

Svatopluk Štěpánek

Daulagari, ja tie zásahy
lesníkov a najmä LKT
vidím tiež. Veď prvý krát som bol na Stolici
v roku 1979 či 1980. V tej dobe tam neboli ani zvážnice a ch. Janka nebola z chodníčka takmer vidieť !

Daulagiri

Matuss veď práve toho primeraného zásahu lesníkov sa bojím.
Vyzerá to tak že niektoré moje plány a sny v tomto kraji už zostanú nesplnené navždy.

PaliT snažím sa písať články s takých oblastí a túr, ktoré považujem za najvydarenejšie a najzaujímavejšie. A som rád že sa zakaždým triafam do chutí čitateľov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma