Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trohanka v sedle Tri studne

Diskusná téma K článku: Trohanka v sedle Tri studne

Medzi dvomi významnými vrcholmi Volovských vrchov – Kloptaň (1155 m) a Kojšovská hoľa (1246 m) - sa priamo pri červenej značke (Cesta hrdinov SNP) nachádza malá lúčka, ktorá ponúka na nocľah hneď dva kryté prístrešky, ktoré veľmi dobre poslúžia k núdzovému úkrytu alebo tiež k prenocovaniu.

Myshell

Stav z leta 2022 - Trohanka stále v skvelej kondícii.

Kraki

Fotky. Na niektorých miestach to bolo potrebné.

Samkoh

však to tam začiatkom augusta nebolo také strašné...

Anonymized_25093

Dnes sme uspesne prerezali usek cervena SNP od Biely Kamen > Tri Studne > Trohanka > Ovcinec > Kloptan > Zbojnicka Skala a Sedlo Jedlovec.

Dakujem Krakimu a Stanovy za pomoc!

Samkoh

prístrešky sú tam 3 pri sebe a sú celkom vhodné na prespanie a hlavne oproti kloptani kapacitné.

Ade.e

Fajn, ze je tam take spanie, ale mohli uz z toho spravit klasicku utulnu, hoc aj bez peca. Ved co ked medveda privabia poopekane klobasy? :D

FunTTomas

ďakujeme Martinovi za zaslanie aktuálnych fotografií, ktoré sme pridali do článku.

Ja?No!

ooops, neviem ako sa tam dostal ten február, koncom augusta.

Ja?No!

dnes sme navštívili Trohanku, sedenie pri ohnisku je zrekonštruované a prispôsobené na prenocovanie, plus pribudol ďalší prístrešok. Chodník z Trohánky po Kloptaň prečistili koncom februára chalani z Prakoviec, ale sú tam popadané už aj nejaké nové stromy, takže turista o telocvik nepríde.

Pencurák

Niekoľko desiatok metrov od Trohanky smerom na Kloptaň sa už ťaží drevo vo veľkom,cesty sú už rozjazdené,takže toto krásne miesto za chvíľu asi stratí dosť zo svojho čara...Prameň tečie výdatne,prístrešky sú zatiaľ v poriadku,len sedenie okolo ohniska sa už rozpadáva.

Zivan

Priam povinná zastávka na nocľah pri putovaní Cestou hrdinov SNP. Najmä ak Erika je stále nefunkčná a pri útulni na Kloptani zas nie je poblízku voda.

Ragnarokkr

Minule som šiel okolo, aj ma napadlo napísať článok, len neviem prečo som si myslel, že na hikingu už je. Takže si ma predbehol :) Doplním, že okolie je výborné na stanovanie, ohnísk aj lavíc je dostatok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum