Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: V Mekke slovenského bežkovania

Diskusná téma K článku: V Mekke slovenského bežkovania

Závislosť niektorých ľudí na bežkovaní sa dá porovnať so závislosťou na alkohole alebo so závislosťou na iných omamných látkach. Možno to robí dobrá partia, možno skutočnosť, že endorfíny šťastia sa pri nižších teplotách a rovnomernom zaťažení svalových partií celého tela – ku ktorému pri bežkovaní dochádza – vyplavujú do krvi ľahšie. Platí to najmä, keď sa dostanete bežkovať na niekoľko dní do Kremnických vrchov, najlepšie s ubytovaním priamo na Skalke.

Vladimir50

Karol: Ďakujem za pochvalu. Tieto štyri januárovo-februárové pokračovania mojich bežkárskych príbehov sú plodmi môjho písania cez vianočné sviatky. Musím však priznať, že som sa dosť "vystrieľal"
Teraz budem musieť znovu trošku zaloviť v pamäti a nájsť si čas, alebo prídú nové príbehy...
Musím však opraviť bežky, alebo kúpiť nové. Včera som v záverečnom zjazde k horárni na Peknej ceste - samozrejme zjazdujúc podľa hesla: "Radšej si zlomním nohu, ale bežky nevyzujem (somár starý)" - zlomil a odtrhol viazanie na ľavej lyži, viď tu: picasaweb.google.com/…/Maloka…

KarolM

Vďaka za ďalší pútavý článok z bežkárskej túry:) Dúfam, že ďalšie ešte budú nasledovať...

Nirudvega

Dobiehanie na autobus, zabudnutý batoh, hľadanie Skalky. Napínavé, vtipné, pekne napísané :)

MatusM

Tipujem, že Trsťo si dal na Limbe ešte druhý obed a v Horných Pršanoch partiu ešte polhodinku čakal :-)))

FunTTomas

Podobne si batoh zabudol na chate Limba starší kamarát a zistil to za Králickým sedlom, keď sa mu dobre išlo bez nákladu. Keďže som bol v partii najmladší a najrýchlejší, tak ma vyslali naspäť poň. Uviedol mi farbu materiálu a indíciou na potvrdenie správnosti bol obsah batoha. Samozrejme jedáleň v Limbe bola plná a na našom mieste sedeli už iní bežkári. Vybral som batoh správnej farby a vybehol von, kde som skontroloval obsah. Cestou ku vchodu som len tŕpol, aby sa na mňa niekto neosopil, že som mu zobral veci. Našťastie batoh bol správny a tak som frčal naspäť za partiou smer Horné Pršany. A autobus sme stíhať nemuseli, keďže sme na lyžiach prišli až domov do BB (aj také zimy bývali).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum