Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tichý Potok – Podproč – Dreveník – Žehra

Diskusná téma K článku: Tichý Potok – Podproč – Dreveník – Žehra

Levočské vrchy ma nelákali až tak ako Bachureň či Volovské vrchy. Keďže som si povedal, že nebolo by na škodu tam zájsť, vytipoval som si trasu, ktorej východiskový a koncový bod by bol dosiahnuteľný autobusom. Zároveň som to konzultoval s pánom Googlom, lebo som vedel, že vrchy skrývajú rôzne skryté poklady. Voľba padla na Tichý Potok, kde som sa chcel prejsť lúčkami so zachovanými senníkmi. Zároveň som chcel navštíviť zaniknutú dedinu Podproč a ukončiť to prechodom Dreveníka v Žehre. Odtiaľ som sa chcel dostať do Spišských Vlách, kde som mal mať priamy spoj domov.

Ade.e

Haendel: Diky.. Co sa tyka sennikov, skor mam pocit, ze sa o nich momentalne nikto nestara. Ale zatial,je vacsina v dobrom stave. Knor: Odporucam to spojit, nieje to daleko. :)
Jjano:Pocul som a videl tu apokalypsu. Nastastie, ta trasa je celkom zachovala. :)

Rdbb

Hendel: postarali len sa vlci (wolf.sk)

Haendel

Ty staré seníky, to je opravdová nádhera. A je až zázrak, že o ně někdo pečuje. Moc díky za pečlivý, originální článek z krásného zapomenutého kraje..

Knor

Ta Podproc ma fascinuje. Ani na Dreveniku som nebol, tak to mozno tento rok spojim. Zato cez Dobru Volu som uz siel :-). Bolo to pred mnohymi rokmi den po povodni na zaver vyletu. Zo Zehry som siel do Vlachov po asfaltke. (Trasa: Margecany - Rohacka - Kluknava - Krompachy - Kalava - Vojkovce - Slubica - Rajtopiky - Branisko - Harakovce - Zehra - Vlachy.)

Peter61

treba brat do uvahy aj to, ci je vyznacena dalsia tazba ( aspo okolo chodnika) : bodka v 130 cm a na korenovom nabehu.

Jjano

Ďakujem. Pýtal som sa najmä preto, že inde v Levočských vrchoch, kde som teraz turistikoval - v oblasti Vtáčí vrch-Vlkovce - sú cesty ťažbou tak rozdrbané, že sa tade ani nedá prejsť bez blata po členky. Je to tam fakt strašné :-(
Už teraz sa teším na Podproč a okolie, počul som o tamtých kútoch samé pekné veci:-)

Ade.e

Dakujem, som rad, ze sa clanok pacil. Bol som v juny minuleho roka, co je dost dlha doba aby sa nieco zmenilo, ale celkovo boli cesty zachovane. Isiel som za sucha ale aj za mokra by mali byt v pohode. Tazbu, polomy ci vyholene useky som do Ols. nezaznamenal, aj ked som stretol pasovy tahac nedaleko tej budy pred Ols., ale cesty boli bezproblemove. No a z Ols. do Podproca, je to dzungla. Treba si dat pozor na zaciatku trasy,ked vstupis do lesa, ides este po lesnej ceste,ktora sa prudko staca o 180 stupnov, ze netreba nou ist ale ist rovno do hustiny na chodnicek, kde bude znacka. Usek z Podp. do Ordz.je opatpo ceste, ale tam tusim aj boli natazene stromy. Ale stale vpohode.

Jjano

Skvelé, úsek z Tichého Potoka do Ordzovian mám v plánoch na tento rok, tak ďakujem za článok! :-)
Ako to vyzerá s ťažbou dreva? Nie sú na tom úseku od ťažby rozbité a rozbahnené cesty a chodníky?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum