Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Amatérska ski vychádzka Bielovodskou dolinou

Diskusná téma K článku: Amatérska ski vychádzka Bielovodskou dolinou

Znova sa opakuje situácia, že človek, nachádzajúci sa vo Vysokých Tatrách, v zime túžobne hľadí na oblohu, a keď sa konečne objaví nejaký mrak, tak ho prosí, aby trošku usypal sniežika, veď je po Troch kráľoch, a to by sme sa mali v snehu brodiť po kolená. A keď teda konečne trochu nasneží (rozumej max. 20 cm na nie bohvieaký základ), tak by rád konečne aj prakticky vyskúšal niečo z toho, čo naštudoval v múzeu lyžovania. Malému spoluturistovi stačí aj sánkovačka, tej sa nevie nabažiť, a tak sa sánkujeme o dušu spasenú celý deň. Večer dostávam ponuku na túru Bielovodskou dolinou, a keď položím doplňujúcu otázkou, akým dopravným prostriedkom, tak dostanem odpoveď, že veď na skialpoch.

Miro7

Ten jeden z bezkarov som bol ja :-), Danielke vdaka za ukazanie uzasneho momentu - tie jelenice boli impozantne... Ja som si vzal podla rady z clanku backcountry bezky, bola to idealna volba...

DanielaM

Dnesny stav v Bielovodskej doline: pribudlo cca 5 cm noveho snehu na podklad max 10 cm roznej kvality - az lad, stopa nie je ziadna. Teplota tesne pod nulou. Stretli sme dvoch bezkarov na vychadzke. V riecke Biela voda sme cestou spat videli zdatnu jelenicu s dvoma mladymi, nadhera. :-)

Ixo

tak som teraz nasiel, ze existuju umele "pasy" na lyze od Fisher - je to vlastne taky umely protismyk na lyze. Fungovat to asi bude len na mensi sklon, uvidime, ako sa to ujme.

Ixo

inak neviete niekto, preco sa nerobia skialp lyze s prorismykomv? v mensich stupaniach a po rovine by to pomohlo a dole z kopca to moc nebrzdi...

Lolisha

Boli sme tu na bezkach v januari. Manzel nebol velmi nadseny, udajne malo snehu a zladovately. V pripade vacsej snehovej pokryvky ale podla mna na bezkovanie krasne miesto.

Peter61

bezkar :
"...nacvičujem zapínanie viazania s voľnou pätou. A môžeme vykročiť. Znova opakujem, že som v tomto smere totálne negramotná. "
treba dakde aj vyskusat, hoci aj na rovine.

Zdenči

Tu by som tiež asi volil radšej bežky...Bielovodskú dolinu som si obľúbil už po prvej návšteve.

Bežkár

Na podľa fotiek to vyzerá na typický bežkársky terén. Ťahať sa v ňou na skialpoch muselo byť podstatne namáhavejšie ako na bežkách. Ale inak veľmi príjemný výlet.

Adina

Tiež snívam odskúšať si skialpy. Či sa podarí, uvidím. Urobiť si výlet do zimnej Bielovodskej máme na pláne. Verím, že do marca sneh vydrží.
Článok potešil Danka :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov