Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Obručné – Livov – Kríže – Čergov – Hradisko

Diskusná téma K článku: Obručné – Livov – Kríže – Čergov – Hradisko

Blízke pohorie Čergov mám asi najviac prechodené, ale vždy len na jednodňovkách. A to zas limituje čas strávený v krásnom pohorí. Tentoraz som si povedal, že na čas nebudem pozerať a prejdem z jeho jednej strany na druhú. Keďže na Minčole som pred časom bol a zrak mi padol na neznámu severnejšiu modrú značku, bolo rozhodnuté. Rovnako aj začiatok v dedine Obručné, do ktorej som sa chcel vrátiť, keďže som ňou len prechádzal počas zimného autostopu okolo Čergova.

Ade.e

To, ze nechapes mojim poznamkam, je tvoj problem. Neviem kolko chodis po Slovensku a hladas nekomercne pamiatky, bez GPS ap., ale ja chodm dost a je tp problem. Ako, ohladom tej zemlanky je to mozno diskutabilne, ale ze sme ju 2 nemohli hned najst? Asi sme fakt mali zalepene oci... Zakopy sme nasli hned, tie som ani neriesil. Ale lazaret uz problem bol, lebo sme o nomn nevedeli a nebola infotabula v dedine. Mozno bola vyssie,ako sme sli, ale tym padom mala byt pri smerovniku, kde sa pretinaju rozne trasy a kadial sme sli. A tam proste vele nic. Kebyze ano, tak by sme sa pytali aj tej pani, co nam natankovala vodu. Ale castokrat ani domaci nevedia co maju v chotari..

Magurskyparobek

Čo sa týka informovanosti o trase k partizanskemu lazaretu v livove a partizansej zemlanke a zakopom v krizoch navstivil som obe miesta a trafil som tam na prvý krát bez akýchkoľvek problémov a bez blúdenia, je to celkom prehľadne značené a aj lazaret aj zemľanka už z diaľky udrú do očí. Toľko moja skúsenosť, nechápem autorove poznámky v zmysle že na Slovensku je obľúbené všetky atrakcie utajiť a skryť, v tomto prípade tomu tak určite nieje, len treba chodiť s otvorenými očami.

Ade.e

Ta hrebenovka je urcite najlepsia, isiel som len niektore casti, ale uz sa chystam prejst celu. A nz. :)

Haendel

Když dorazím na Čergov, vždy jdu klasickou hřebenovku. Mám ji tak rád, že se prostě nedonutím jít jinudy :-) Díky za popis trasy, po které jsem už ale také pošilhával.

Ade.e

Taka malicka oprava, malo byt "..v ZIMNOM stope.. (skratka od slova autostop)"

Knor

Tot predvcerom som bol v Obrucnom. Akurat ze na opacnom konci Slovenska :-).
Inak, dnes to bolo akesi ufrflane. Pod tou modrou pred Livovom som pred casom bludil, ale aspon som tam siel paradnou divocinou. Na muchy si nespominam, no od travy som bol rano mokry ako mys.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma