Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hurá na bežky do Smokovcov!

Diskusná téma K článku: Hurá na bežky do Smokovcov!

Posledné dva januárové dni si Perinbabka konečne uvedomila, čo k zime patrí a spravodlivo zasnežila celé naše malé Slovensko. My, šťastnejší na horách, sme sa tešili a hovorili si "a je to tu - snehová perinka, ako sa patrí". A ako to využijeme? Dávam prednosť menej zaľudneným miestam a na to sú bežky ako stvorené. Tu je niekoľko mojich skúseností z okolia Starého Smokovca.

Peter61

Štrbské Pl., Furkotka 5 km okruh prešliapnutý (areál upravený).

Peter61

Hagy - Danielov dom:
šlo by to, ale na niektoré úseki treba trávový/ihličynový klister. Tvrdý firn je vhodný na nácvik chôdze v mačkách.
Ak tam nastúpi lanové družstvo, dá sa dobre cvičiť brzdenie pádu na firne (staroruský štýl "Burlaci na Volge"). Ani sa netraba trepať nikam hore, cvičisko je rovno pri Ceste Slobody.

DanielaM

Aktualny stav dnes dopoludnia:
Bezkarska stopa na Smokovecku vyhliadku oznacena znackou absentuje, snehu je zatial dost na peknu vychadzku.
Sankarska draha z Hrebienka do St.Smokovca je vo vrchnej polovici pekne zjazdna, cca 10 cm poriadne utlaceneho snehu. V dolnej casti je v strede pas pre chodcov uz aj v teniskach, sneh je iba po stranach, no zbehnut na sankach sa to pri opatrnosti este da. No dnesne slnecne luce ju iste viacej poznacia.
Bezkarska trasa z Dolneho Smokovca do Novej Lesnej, na zaciatku iba asfalt, za zavorou utlaceny sneh cca 10 cm, stopa vytiahnuta nie je.
Vcera vecer: Bezkarska trasa Vysne Hagy - Novy Smokovec ma vytiahnutu stopu, nie je vsak v kuse, su prejazdne miestna, kde sneh chyba. V poslednej casti od Tatranskych Zrubov je hodne ponicena chodcami.
Zjazdovka najma pre deti na Jakubkovej luke v St.Smokovci ponuka este peknu lyzovacku, caka sa v case obeda mozno 5 minut.

DanielaM

a chlapi sa nam smiali z okna :-) a aj varene vinko nam za odmenu uvarili :-)

Sona

Ked sme pri tej zahrade, tak tiez som raz vo vecernej euforii z padajuceho snehu vytvorila v nasej zahrade bezkarsky okruh :) Cele kolecko som sice presla za dve minuty, ale bola to sranda. Autorka tohto clanku sa tiez zucastnila :) Pobezkovali sme si zo 20 - 30 minut.

Knor

Sa ti pise, ked sa z okna divas na Tatry :-?. Sa nastvem tak to spravim ako Palo. Jemu staci na Jested vybehnut par krat. Mne treba na kopcek v zahrade ktory som vytvoril vybehnut 1500 krat a mam 3000-vku :-D.

Peter61

Martin, ale ty nemáš za barakom ani tisícovku.

Knor

Ale vies si to predstavit, 950 3000-viek? Ja som bol na dvoch! (No dobre, dve dalsie sa vzali cestou, teda na styroch.) Len ked clovek chce obehat najvyssie kopce nasich pohori, je ich okolo 40. Doteraz som to nestihol. On stihol 950 podstatne vyssich!

Sona

Martin, staci sa pohrabat v Tvojich "nevykonnostnych" clankoch a clovek ma svalovicu uz len z precitania :)

Knor

:-) Na tuto stranku prispievaju iba nevykonnostni turisti. Nedavno som nasiel, ze v Rakusku je cez 950 kopcov nad 3000 m a tento pan ich vysiel vsetky: dreitausender.at/
Tomu hovorim vykonnostna turistika!

DanielaM

to dudo321: mas pravdu, v Alpach som nebezkovala, pozjazdovane mam mnohe strediska v Rakusku a Taliansku, bezky som "objavila" mozno pred 5 rokmi na Kysuciach. Samozejme iba tak pianisimo, prechadzkovo, s kamoskou ich nazyvame "kráčalky" .... :-). Aj moje prispevky su urcene prave takejto (ne)vykonostnej skupine :-) A ako hovori Peter61, obujem pred domov a idem na prechadzku "lyžmo" . :-)

Peter61

:-)
... a ma 5 centi nového mokrého snehu ( teda aspon u nas hore je to tych 5)

Adina

Babina v plnom nasadení. Aj na koníčka si čas nájde. Danka veľmi ti fandím :-).

Peter61
Dudo, do Alpoch daleko. Tu ide o bezkovanie stylom : obujem rovno pred domom a idem. Alebo ako .ph : z po robote z konečnej električky na pasoch na Ještědský hrebeň. Alebo preteky na pasoch v BA -)
Dudo321

pekný článok, ale ty si ešte nebežkovala v Alpách, že? :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov