Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma TPU membrana

Diskusná téma TPU membrana

kolegovia, ak sa to tu uz niekde preberalo, ospravedlnujem sa. pripadne mi rovno hodte link na danu temu, ale neviem si dat rady s pracovnym oblecenim ukari s tpu membranou. za prve neviem presne co je to konkretne za membrana, ci to treba nejak impregnovat a preco sa mi deje taka vec, ze zvnutra sa na tom vyzraza vlhkost, som este zvnutra viac mokry ako ked na mna prsi a za druhe, v dazdi asi do 15min to cele premokne. dokonca sa mi zda ze ked som to naimpregnoval sprejom na GT a podobne materialy, prestalo to smerom von dychat uplne a pred vodou ma to teda nejak moc neuchranilo. dakujem za info :)

Redlabel

na nete sa da akurat vyhladat ze je to nejaka termo polyuretanova membrana. pisal som uz vyrobcovi (Cerva) aj dodavatelovi. Tak uvidime. Dik za info

Lubo

TPU membrana mi nic nehovori. Membranove oblecenie "dycha" v zavislosti od vonkajsej teploty a vonkajsej relativnej vlhkosti. Plati cca zavislost, ze cim je vonku suchsie a chladnejsie, tym viac vodnej pary sa dostane zvnutra von. Preto su goretex bundy vhodne najma na zimne aktivity. V lete na turistiku postacuje prsiplast alebo ponco, lebo v goraci sa clovek cca rovnako spoti ako v prsiplasti.
Premokanie je vsak druha vec. Ak pracovny odev ma deklarovany vodny stlpec, ktory by mal udrzat a napriek tomu lahko premoka, je to na reklamaciu. Neviem vsak posudit, ci dana znacka/predajca toto vobec riesi a info o nepremokavosti a predusnosti je len propagacny zvast.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum