Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Akú topánku na dlhý trek?

Diskusná téma Akú topánku na dlhý trek?

Ahojte,potrebovala by som poradiť s výberom topánok. Chystám sa na púť do Compostely a ak by mal niekto skúsenosti alebo vedel poradiť, čo by sa hodilo na tých 800 km chôdze, budem veľmi rada. Vďaka za každú informáciu.

Rast

o puti do Compostely sa toho na webw pisalo dost vela a aj o vybere topanok. Na takuto trasu doporucuju lahku a pohodlnu obuv. Urcite nie nejaku vysoku a tazku. Spytal by som sa tych ludi, co tam boli. Myslim, ze doporucovali pevne sandale a zakrytu spicku - keen by mozno boli dobre.

Remy

Vegeta:
Priklanam sa k borovi a sandalom. Ale vzal by som si urcite vyssie boty. A ani gtx nie je odveci, aspon ja som nemal problemy s udychanim v teple (Korzika august). Co sa tyka minimalnej udrzbovosti, dobre su na tom boty z "plastu". Dalsou vyhodou je, ze rychlejsie schnu ako koza. Lasportiva teraz vypustila makke B-cka Tango trk gtx. Su lahke ako niektore polovicky a maju tenky matros, nie je v nich tak horuco.

Rast

strasne dobre, to znamena ze niekedy je nanic :-)

Vrana

2 Pajka: chod v tom co mas. najhorsie je vyrazit na take dlhe putovanie v novych topankach

Rast

GTX az tak strasne zase nefunguje u topanok, hlavne u dlhodobejsieho mokra a prsania a hlavne u starsich topanok..

Boro

Pohodlné, s tvrdšou podošvou,bez Goretexu, a jedny sandále k tomu.

Lubo

Possum, trochu odvážne kategorické tvrdenia. Podľa mojich skúseností to vôbec nie je také čiernobiele. Aktuálne testujem tri páry polovičiek, dvoje sú bez a jedny s GTX. Rozdiel v priedušnosti je minimálny, lebo tie bez GTX majú buď celokožený zvršok alebo kombinovaný s kevlarom zosilnenou textíliou. Naviac bezGTX majú taký nešvar, že hoci celý zvršok vode odoláva celkom dobre aj bez GTX, cez jazyk strašne ľahko natečie. Stačilo by pritom jazyk urobiť podobne ako keď sa robí s GTX.
Takže ja volím zatiaľ GTX polovičky ako Univerzál do hôr. Voči zatekanie zhora sú návleky, ideálne také nízke bežecké.

Possum

Obuv bez GTX.

Na kieho anciasa Ti je NIZKA obuv s GTX? Naprsi Ti cez okraj.

Naviac, Compostela je teple prostredie. GTX je vhodny do chladneho prostredia, v teple Ti iba zbytocne znizi priedusnost a aj tak si ho cely ucpes potom a z dobrej topanky dostanes za velmi kratku dobu topanku vypchanu igelitovym sackom.

Vegeta

Ahojte, táto téma ma zaujala, ale uspokojivú odpoveď / radu som nenašiel.

Tiež idem do compostely, chcel by som nízku obuv s GTX.

Čo by ste odporučili?

LaPajka

Ahojte,
na púť sa chystám koncom apríla, koniec bude tak v polovici júna.
Denne by to malo byť 25-30 km.
Doteraz som chodievala v Salomonoch, ale neviem, či by sa na toto hodila viac tvrdšia podrážka alebo mäkkšia, keďže to nebude jednodenná túra. Do vysokých topánok by som ale nešla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum