Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hájska skala a Sklenianske lúky

Diskusná téma K článku: Hájska skala a Sklenianske lúky

Nielen Fatrami a Tatrami je človek živý. Niekedy dokáže turistu potešiť aj menšia a nenápadná túra, tak ako sa to stalo nám pri výlete na Hájsku skalu. Výrazná skala nad Ráztočnom v pohorí Žiar je známa asi najmä lezcom, ktorých tu láka 20 m vysoký vápenec, avšak výlet k nej môže spestriť deň každému. Okrem skaly si prejdeme aj lúky ma pomedzí Turca a Hornej Nitry.

IND_jones

Šel jsem trasu obráceně (Sklené - Ráztočno) a musím říct, že v kombinaci s vlakem a tunely na trase je to úžasné :))) A mega značky na stromech + přechod po loukách = super zážitek

Atalienka

Ahoj Adushka,pred časom som prosila Matúša,aby mi dal typ ako najlepšie ísť na Bralovú skalu,ktorú ste mali po trase aj vy.Touto cestou mu ďakujem. Aj tento typ je celkom dobrý a Hájska skala je rovnako zaujímavá a sú tam pekné výhľady.

Jonathan.sk

Keď pôjdete na Gríč na ferátu, tak sa zastavte, nevarí síce zdravo, ale chutne... :)

Adushka

Jaaaaj, to som netušila :) tak to aby sme sa tam budúce stavili na obed :)

Jonathan.sk

Aduš, nem tvoja svokra, ale moja. Z Hájskej jej pozeráš rovno do kuchyne ... :)

Adushka

Vďaka za kometáre, v zásobe mám kopec článkov, najmä zahraničných, ale tento bol už dlho rozpracovaný, tak som sa ho rozhodla dokončiť. Hoci to nie je top lokalita, výlet sem nás celkom potešil, takže odporúčam :) Zolo, netuším, čo svokra vtedy varila, ale určite to bolo super zdravé, ako vždy ;).

Pafi

Ahoj, nenáročné ale potešilo, dlhší čas mám v hledáčiku, nuž vďaka za krásny tip!!

Knor

Aaa, na tu Vychodnu Vysoku som zabudol, hoci som to cital. Pamatal som si Kozi stit ale potom tam tura Vysokymi Tatrami nie je. Malu Svistovku s detmi nepocitam podobne Teryho chatu s drobcom ... az Vychodna Vysoka okruh.
Ten Kozi stit je fajn, predtym mal volakedy davno Roman Koncistu - to su tury! Mohol by niekto popisat dalsie :-) . (Taku Bradavicu, alebo cosi podobne.)

Knor

Tot v januari som siel z Rematy na kopec Remata - po medvedich stopach. Vela medvedich stop bolo aj v lese pod Vysokou kusok juznejsie.
Poznamka k uvodu - ja si uz ani nepamatam, kedy tu bol clanok z turistiky (klasickej, nie bezky) vo Vysokych Tatrach.
Druha poznamka - Rakusko-Nemecke pohranicie nebude?

Daulagiri

Príjemné končiny, tiež som na Hájskej skale nemal čas na podrobnejší prieskum, zato výhľady z Bralovej som si vychutnal dokonale. Aj tie Sklenianske lúky sú nádherné, pamätám si že tam na jednom strome bola obrovská značka - volavka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum