Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skryté poklady Malých Karpát – Tri stodúlky

Diskusná téma K článku: Skryté poklady Malých Karpát – Tri stodúlky

Oblasť Vysokej je v Malých Karpatoch špeciálnym miestom. Patrí k najstrmším častiam pohoria, vrch oplýva prekvapivými prevýšeniami, skalnými útvarmi a aj masívy v okolí vynikajú divosťou - či už sú to blízke Taricové skaly, Horný vrch alebo Tri stodúlky. V mape síce napísali “stodôlky”, ale my - priaznivci pjekné záhoráčtiny - ju nenecháme štúrovcami sprzniť. Né, tu sme na území, kde sa “ríká” a domáci, konc, nepoužijú “ô”.

Sona

Dnes sme s detmi boli na Troch stodulkach, pekne miesto, ale bez vyhladov. Na tej Lacovej skale sme neboli. Vedla nas uplne ocarila Buckova.

Knor

Velmi pekne miesto. Doobeda sme pochodili cosi okolo Plaveckeho Mikulasa, poobede z Vyvratu na Kuchynsky hrad, Tri Stodolky a stade po stlpoch byvaleho elektrickeho vedenia na Vysoku a spat na Vyvrat. Nadherna trasa. Najatraktivnejsia je skala pod zvaznicou, je z nej vyhlad ponad stromy na ZSZ.

Knor

Na Stodulkach som nebol, no pekny je aj hrebienok Bartalovej juzne od miesta, kde ste parkovali. A k tym gorilam - buduju cosi na mieste byvaleho Palffyovskeho polovnickeho zamocku, ktory odkupili a nasledne nechali zburat. Je mi z toho zle.

Zdenči

Zaujímavá túlačka...o tých stĺpoch mi rozprával aj kamarát. Podľa nich nedávno vystúpili na Vysokú. Aspoň už viem, prečo tam je ten priesek.

Sona

Vyborny stavnaty clanok, radost citat :) a ta salamandra teda vysla!

PaliT

To mala iba Čili taký sveter, čo sa vyťahal a plandal sa jej pod bruchom. Ale vrstva hreje aj keď je mokrá. To je typická vlastnosť syntetiky, mám bohato vyskúšané...

Merhorn

ocuj pali,len taky odveci dotaz. pri jednej foto popisujes,ze havovia mali premocene tie oblecenia. nie je to pre ne horsie este ako keby boli free?
to ma len tak zaujalo,neber to ako podpichovanie :)

Tulak0007

Kamarát. si trocha vedla....v okolí vrchu Vysoká sa \"neríka\".ale \"vyprávya\"....ale to nic...šeci nemožu šecko vjedzet :-), máš to prepáčené.
A sú tam pod Vysokou na skrytých miestach aj náádherné trampské búdy....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma