Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Prechod Slavosovskym tunelom

Diskusná téma Prechod Slavosovskym tunelom

Nazdar!Akurat pozeram na mape, kedze chcem spravit GemerTrip a pri Chyznom mi padol zrak aj na Slavosovsky tunel, ktory by som rad presiel. Preto hladam nejake info o tom, ci je prechodny, otvoreny ap. Nasiel som clanok cykloturistu o pisal o nedobrych skusenostiach s miestnymi ciganmi.Tak preto vaham. Najprv by som sa ale chcel spytat, ci je tunel otvoreny a suchou nohou prechodny. Odkial sa odporuca (kvoli sklonu), chcem ist smerom Z Koprasa do Slavosoviec. Da sa lahko najst vstup?Je hned nad dedinou Kopras, alebo ako pozeram na hikingmape, tak medzi Koprasom a Mnisanmi? Cital som aj nieco o druhom tunely(pod Dielikom), predpokladam ten je kratsi, ze? Co sa tyka ciganov, ako mi odporucate ist, aby som sa im vyhol. Busom do Koprasa? Rozmyslame ist z Chyzneho po zltej, ktora by mala minat Mnisany cez pole a potom odbocit k tunelu. Siel niekto touto trasou? Je teda vstup do KOprasskeho portala hned pri dedine Kopras alebo niekde medzi Koprasom a Mnisanmi? Dakujem za info.

Ade.e

Mnisanom sa chcem vyhnut, preto sa pytam na tu zltu.. Ale dik za info.

Bikemartin

V Mníšanoch sa opýtaš miestnych, ak bude treba. Domorodcov som nad Mníšanmi/Korpášom nevidel.

Ade.e

diky moc vsetkym
bikermartin: cize nieje problem s orientaciou v tom useku od chyzneho ku mnisanskemu mostu? zlta je dobre znacena? nezaznamenal si hnedokozcov z mnisan?

Bikemartin

Išiel som to z Chyžného po žltej na horný koniec Mníšan a odtiaľ po poľnej ceste k Mníšanskému mostu hiking.sk/…/mnisansky_most.ht…, cez krátky Koprášsky tunel a ďalej k Slavošovskému. Je to tam značené. Vstup do Slavošovského tunela je prakticky v potoku hiking.sk/…/slavosovsky_tunel… , ale tunel samotný je kvalitne drenážovaný, akoby to stavali pred rokom. V Slavošovciach žiadne problémy so spoluobčanmi.

Possum

Ahoj,

my sme boli v lete, tunel je priechodny na bicykli aj pesi, suchou nohou, ziaden problem.

Ohladom ciganov Ti povedat neviem, isli sme zo Slavosoviec a rychlo sme len prefrcali cez dedniu autom, zastali az pred tunelom. Neviem posudit ako by to bolo vyzeralo, keby sme boli byvali isli peso. Ale pocul som, ze z tej dediny z druheho konca tunelu (nespomeniem si ako sa vola), je to horsie, co sa teda konfliktov s obyvatelstvom tyka.

Vladeno

Nazdar, tunel je priechodný, vedie ním už oficiálna cyklotrasa, sklon je mierny, takmer nebadateľný smerom ku koprášskemu portálu. Vstupný areál pri slavošovskom portáli je upravený, je tu i nedávno uverejnený článok. So slavošovskými rómami neni problém žiadny. Slavošovčan.:-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum