Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Július Satinský – Expedície

Diskusná téma K článku: Július Satinský – Expedície

Keď sa spomenie meno Julo Satinský, každému sa hneď vybaví v pamäti charizmatický a zábavný človek, ktorý vnášal dlhé roky do slovenských domácností zábavu. Bol to nielen výborný herec a zabávač, ale dokonca aj vášnivý turista, ktorý sa túlal horami aj týždne. A práve o jeho dobrodružstvách z hôr je jeho posmrtne vydaná kniha s príznačným názvom Expedície 1973 - 1982.

TomXX

peterxy: v kontexte sa dá tých pár nadáviek v pohode prežiť, situácia si to vyžadovala :) Nazvať to preto brakom mi príde odvážne. Myslím že je celkom bežné keď napr. nečakane stúpiš do poriadneho hovna, nepovieš ako dabingový herec "do pekla!" :D

Peterxy

Pravdupovediac som bol zaskoceny vulgarnymi vyrazmi, ktore tam sype ako z rukava.
Z tohto pohladu musim knihu zhodnotit ako brak.

Wbk

Chutná malá kôpka pozliepaného papiera, ale veľký skvost, asi tak :-)

Substance242

Ozaj výnimočná kniha, ako obsahom (kto by povedal, že ujo Klobása bol taký turista), tak spolu s Listami Oľge nevídaným spracovaním. Mám rád aj praktické elektronické čítačky, ale Expedície treba držať osobne v ruke. :-)

TomXX

Výborné čítanie, dal som ju 2x za pol roka. Dajú sa tam nájsť aj brutálne zábavné hlášky, chechtal som sa nahlas dosť často. Klobúk dole čo pochodili a s akou dobovou výstrojou ;)

Phalike

Mne sa velmi paci ta graficka priloha so zapiskami a mapami expedicii, uzasne pripomenutie cloveka a doby ;) PS: Satinskeho expedicie, Diviakov bujon a Borov kapor s fatranskym horskym su u mna na policke pekne vedla seba, lebo su to knizky ktore sa daju citat dookola a vzdy vyludia usmev na tvari.

Peter61

Superknižka, akurát mi to pripomenulo, že musím zistiť, komu som ju požičal.

Lubo

Priblizne od polnoci do 7:45 sme mali technicky problem s clankami. Za chybu sa ospravedlnujeme a teraz prajeme prijemne citanie :-)

Zdenči

Knižku som si vypýtal od Ježiška, no povedal, že všade je vypredaná...no potešil ma o pár mesiacov neskôr. Knihu som tiež zhltol za jeden večer. Niektoré trasy, ktoré Julo popisuje som aj naživo absolvoval, takže som si ich spolu s ním pripomenul...ešte by mohli z jeho šuflíkov vyhrabať podobné skvosty.

Peter BB

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum