Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Bundy, nohavice

Diskusná téma Bundy, nohavice

Zdar turisti. aky je vas nazor na tieto bundy: http://www.sportisimo.sk/panske-softshellove-bundy/

Hlavne co nekupovat :) Hladam nieco na slovenske hory, polohory. Kazdy vikend by som chcel niekde vypadnut. Zapadne, vysoke tatry. Cca 8 hodinove tury. turistikujem celoroxne okrem zimnych mesiacov.

Ferofero

...pls nazory a skusenosti s nohavicami Klattermusen gere?

Possum

Moj osobny nazor je, ze ak chodis na jednodnovky a ako pises, doteraz si tatry preskakal v cinanoch a prsisplastoch, tak je mozno najlepsie ostat pri tom.

Mam kamarata, co nikdy neliezol a na prvu supu zaliezol 5kovu cestu v jarmilkach, na ture mi mizne v dialke vo svojich cinanoch s kapsou s makovnikom cez jedno plece, a zimne tury dava v tvrdych Gotackych (ci co je to za modu) 'kanadach'. Vykonnejsieho horala som este nestretol a spokojnejsieho tiez nie. A nepotrebuje ziadne goratexy, eventy, softshelly, hardshelly, membrany, cimprlatka-zrcatka.

A nech uz na ture dopadnes akokolvek, ak je to len jednodnovka, vzdy sa doma ususis a ohrejes. Ci?

Ale ak sa ti rozpadla aj ta tvoja 'cinanska' vetrovka a fakt potrebujes kupit novu, tak ja som celkom spokojny s Karrimor eVent Alpiniste Jacket. Mam ju rok, dycha dobre, nepremoka, stopne vietor. A na zateplenie si pod nu das sveter, alebo dva (alebo tri). Budna je aj napriek lofi zanacke prepracovana velmi dobre, membrana je dobra a cena (online) je pod 100 euri. Mozm iba odporucit.

Ale to je iba moj nazor, vies ako sa hovori - druhych sa rad a seba sa drz :)

Merhorn

V kazdej membranovke sa spotis ako prasa. To su len ciselka vo vysledku je ti na dve veci ci si cely spoteny v bunde za 400 ci 100e. Preto, pokial to vyslovene nevyzaduje pocasie, nosim vyhradne polartecky, ci uz tenke alebo 200kovy napr. Gore bundu mam len ako vyslovene rezervu v batohu.

Sreto23

Ja pouzivam softshell lebo sa v nom lepsie citim, ale striedam ho aj s goretexom. Pouzivam ho hlavne na bezky, turistiku, bike.
Su 2 typy softshelov, membranovy a bez membrany. Ja poznam len ten s membranou a ten priedusnejsi ako goretex nieje, je cca podobne priedusny, resp mozno o nieco menej. ten bez membrany moze byt na tom lepsie ale potom znesie menej dazda. Inac co sa tyka tych bund zo sportisima tak to je bieda, napr Willard ma priedusnost 3000, co je absolutne nepouzitelne, sa v tom spotis aj na rovine. Pokym sa v tom nechces spotit potrebujea aspon 15000 az 20000 a ani to nestaci ak ides naplno alebo si viac potia. takze ak pozeras v tejto cenovej kategorii tak si radsej kup nieco aspon nepromokave, lebo toto ta neochrani ani od dazda ani od spotenia.

Crazyman

Ja som softshell este nemal ale co som cital tak vyhody by mal mat:

cestopis.eu/…/softshell-predn…

nazor na to nemam,ale chcem nieco do hor. Doteraz som tatry preskakal v hociakych cinach a prsiplastoch - nie som narocny.

chcel som kupit bundu a rozopinacie nohavice aby aom z nich vedel spravit kratasy ked vyjde slnko. A aby zachytili aspon nehaku vodu.
nechcem zbytocne predrazene oblecenie kvoli znacke.

Possum

Ja viem, ze si povies, ze teda naco pisem, ked neviem, ale aj tak:

Ja neviem. Ja softshellu ako materialu vobec nerozumiem. Nepremokavy nie je, lahky tiez nie, schne dlho, vrchny material byva chladivy... nerozumiem jeho prinosu do sveta outdooroveho oblecenia. Ale mozno prehliadam nejaky benefit, ktory vsetci ostatni vidia. Jedine to, ze posobi elegantne a nesusti. Inac nechapem o co mu ide.

Crazyman

Zdar turisti.
aky je vas nazor na tieto bundy:
sportisimo.sk/panske-softshel…

Hlavne co nekupovat :)
Hladam nieco na slovenske hory, polohory. Kazdy vikend by som chcel niekde vypadnut. Zapadne, vysoke tatry. Cca 8 hodinove tury.
turistikujem celoroxne okrem zimnych mesiacov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum