Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ferraty

Diskusná téma Ferraty

Ahojte vospolok,tento piatok (1.5.) alebo budúci (8.5.) plánujem ísť do Rakúska na jedňodňovku na ferraty, neďaleko Wiener Neustadt. Niekto by sa pridal? Výstroj treba vlastnú...

Sona

Axel nahodou z gauca vylieza casto a pise z toho pekne clanky :) Aj ostatni diskutujuci z poslednych prispevkov nie su ziadni domasedi. Inak uvod a zaver ferraty ma tiez zaujima, vzhladom na vysoku navstevnost Slovenskeho raja, ale hadam sa to podari zrealizovat tak, aby to odradilo neskusenych.

Lubo

Dufam, ze teren dovoli, aby uvod ferraty bol najtazsim miestom celej trasy. Tak to mavaju v Rakusku a je to super. Napr. kolmy vysvih bez kramli, len lano + skalne stupy. Stacilo by takychg 5 metrov a bez vybavy a schopnosti sa tam vyberie malokto.

Jjano

Axel, o tej pripravovanej ferrate viem už asi niekedy od jesene. Nebolo to tajné, len skrátka nebola potreba vytrubovať prípravu feraty do sveta, lebo načo?

Milan.ke

nadhera, uz sa moc tesim.

diskusia k clanku je taka typicky slovenska, ale to su prevazne ludia, ktori aj tak z gauca nevylezu. Ze tam bude umelcov v protismere hodne, na to by som vsadil, rovnako aj takych, co to pojdu v turistickych sandalach a bez setu, ale kazdy sme si strojcom svojho stastia.

kazdpadne super, ze tu nieco take pribudne.

Axel

Na korzari riesia iab to, preco sa to vola ferrata (teda s jednym R) a nie nejako ryzdo slovenkuo. Napriklad lanovy chodnik :-D

A ked sa stavala cesta na martinky, tak to nebolo ziadne tajomstvo. V tomto pripade asi nechceli, aby im do toho kdekto kecal a mal plnu hubu planov. Tak to proste zrobili a uz je :-D
Cakam na prveho umelca, co tam pojde v protismere a bez istenia.

Peter61

Axel, si na hikingu, nie na Korzari, kurnik, co konspirujes ?
Mali Ta zavolat, aby si nosit vrtacku ? Pardon , aby si nosil vrtacie kladivo ?

Axel

Zaujimave, ako to robili na partizana. Tisko tisko a zrazu BUM. Ferrata rovno uprostred narodneho parku, mame hotovo a otvaracka o 3 tyzdne.

Tamman

Peter- Mrholenie nevadí, aj tak som nikoho nezohnal...
Ale ďakujem. Snáď iný termín :-)

Tamman

My sme spali dola na parkovisku a vyrazili sme ráno o 6:30, aby sme sa netlačili... Naspäť pri aute sme boli okolo 19:30. Ak môžem odporučiť, vezmi si kladku, je tam taký úsek kde sa dá spustiť :-)

Certmike

Tak na Konigsjodler sa chystam tento rok, ale chcem to robit tak pohodovo s prespanim hore na chate.

Tamman

Ja som sa tak zabil na Königsjodler. S nástupom a zostupom 11 hodín. Odporúčam až na zostup :-)

Certmike

HTL nepojdem na zaciatok sezony, viem ze naposledy som sa na nej dost vytrapil a bol som rad ze som vobec hore :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov