Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Slavkovský štít - uzávera

Diskusná téma Slavkovský štít - uzávera

Zdravím, nevedel by mi niekto poradiť, ako je to s výstupom na Slavkovský štít teraz v tomto období? Niekde som čítal, že na chodník na SŠ platí uzávera iba v prípade, ak nevidieť na turistické značenia, alebo také niečo. Nevie niekto aké sú tam podmienky? Môže sa ísť na výstup aj teraz? Vďaka.

Peter61

Richard :
HZS sice riesi bezpecnost, ale IMHO ako statna organizacia nemoze dat stanovisko, ktore by porusovalo platne normy ( =NP TANAPu)

peter111 : IMHO napise : -)
nabalte si do ruksaku a na ruksak tie poondiate zeleza. palicky su malo. neondejte nas, dnes zachranujeme iba infakrtky , vycerpanost hzs.sk/…/vycerpany-turista-po…
a AMS !

Qeci :
Výstrahy ku dňu 16. 06. 2015
"Umelé zabezpečovacie pomôcky (reťaze, kramle) v značkovaných vysokohorských sedlách sa môžu nachádzať pod vrstvou snehu.Pri prechode snehových polí používajte horolezeckú výstroj - stúpacie železá, horolezecký čakan a prilbu.
Dbajte na zvýšenú opatrnosť"

Rc1

peter pokial som pochopil navstevny poriadok co sa tyka chodnika na slavkovsky nic nehovori o datume uzavery ale iba o stave snehu. teda ak by tam nebol sneh trebars na silvestra, cez den tam kludne mozes ist

Peter111

vystup je v pohode mozny, az na vrchol, ked mate macky a cepin, je to uplne bezpecne. dokonca aj bez maciek, pokial ide prvy clovek s mackami a cestu preslape. videl som tam aj stopy, ktore su bez maciek. treba sa drzat pravej strany - popri skupinach kamenov. som zvedavy co bude tvrdit HZS, ked sa otvoria chodniky a budu hore vsade ladove polia.

Richard100

Od HZS som dostal takuto odpoved: "Dobrý den,
medzi slavkovskym nosom a vrcholom je chodník stále pod snehom, výstup je možný len po miesto kde začína sneh.
"

Peter111

caute, na slavkaci som bol sobotu 16.5. vystup zo smokovca po modrej. trasa v pohode, suche, ciste. az pod vrcholom suvisle pole snehu - je to posledny usek - dali sme macky, cepin - nie je to ladove, skor makke. pre skusenych a istych aj bez maciek, ale je to zbytocny risk.

Rdbb

TZT na Slavkovský svojou vyslnenou JV expozíciou nie je zatienenou dolinou či žľabom pod sedlom s nasfúkavaným a naukladaným snehom (najhoršie na predjarí s ľadom v lese, lepšie po zjazdovke preto, to je ale minulosťou teraz už).

Peter61

pls daj vediet, co si zistil.
Na HZS je "Od nadmorskej výšky 1600 m.n.m sú chodníky zľadovatené,vo vyšších polohách je súvislá snehová vrstva! "
a kamera je t.c v mrakoch
vt.sk/?id=312

Lubo

Treba sa spytat na Horskej Sluzbe, zavolaj do Smokovca. Oni ti budu vediet povedat, ci je modra este pod snehom alebo nie. Uzavera totiz nie je casova ale iba v case snehovej pokryvky.

Richard100

Vystup po modrej este povoleny nebude? Nevie mi to niekto s urcitostou povedat, pripadne, kde sa to da zistit?

M4d

zopar aktualnych foto (8.5.2015); nic moc, z TEZ, ale pre obraz o stave snehovej pokryvky by malo stacit

niektore foto to uploadlo z mne neznamych pricin 4x...

imgur.com/a/af18J#0

Peter61
Sona : Richard chce "si vyliezt nieco,", takze uzavera na lezenie neplati, je to navrat z tury -)
Rdbb

Čo viem od jedného TANAP-áka je prístupný chodník s ohľadom na sneh i úsekovo, tj. aktuálne minim. nad Maximiliánkou po niekde v Štrbavom hrebeni má ten status bez snehu.

Sona

Chodnik na Slavkovsky je uzavrety v case snehovej pokryvky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum