Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lesnické sedlo – Cerla – Červený Kláštor

Diskusná téma K článku: Lesnické sedlo – Cerla – Červený Kláštor

Veľkonočné sviatky roku 2015 sa v Pieninách niesli v duchu sneženia, preto sa voľno veľmi nedalo využiť na turistiku. No hneď po sviatkoch prišli teplá, sneh takmer všetok zmizol a ďalší víkend sa dalo ísť na istotu. Voľba padla na moje obľúbené Lesnické sedlo a z neho pokračovať smerom na západ, kam ma nos a situácia dovedie. Koniec trasy teda ešte presne neviem, buď skončím v Lesnici alebo v Červenom Kláštore. Čo však viem, je to, že ma určite čaká krásny deň.

Ade.e

Hmm... tak predsa ta stupaj bola medvedia.. A asi presne v tych miestach.. Ale zase tie lucky nad dedinamy a pod lesami boli fajnove.

Dzakomoo

takto som to ešte veruže nešiel. keď som už tam tak chodím neďaleko vyššie na Pálenicu a okolie. ale čo sa týka rúbanísk, tam to vôbec nie je také zlé ako napr. na tom nešťastnom Veternom vrchu, alebo od Spádika na západ. pozrel som fotky z rôznych smerov na tú tvoju zamýšľanú trasu a jedine som našiel rúbaniská okolo Rígľa nad Havkou. Ináč pohoda, avšak dávam jedno upozornenie: pod Rígľom stret s medvedicou na pár metrov, overené info z prvej ruky.

Ade.e

ok, vdaka... asi turst.mapa predbehla aktualny stav.. pricom niekde je pozadu.. :P Inac, dzakomoo.. siel si z Kehelu do Haligoviec, cez Zalesie a Havku? Na mape to vyzeraju lukky a lesiky, tak ci oplati tadial ist, ci tam nie su rubaniska?? Chceme ist tento vikend.

Dzakomoo

nad C. Klastorom nie je rozhladna, to by som o nej vedel. pravdepodobne je to chyba v mape. a na Holici tiez o ziadnej rozhladni neviem. ked sa najblizsie dostanem do Pienin, mozno sa mi tam podari zajst a preverit aktualny stav. vlastne ked nad tym uvazujem, tak v Pieninach nie je ziadna klasicka rozhladna. vynahradzuju to vsak mnohe uzasne vyhliadky.

Bikemartin

Mišo, tá výhliadka by mala byť na vrchole Holica, to je výrazný vrchol presne pred 3 korunami na tejto fotke hiking.sk/…/zimne_pieniny.htm… . O výhliadkovej veži som sa tu pred rokmi bavil asi práve s ´dzakomoo´ , že sa tam niečo plánuje stavať, ale podľa mňa tam ešte nič nepostavili - z toho vrcholu musí byť potencialne neskutočný výhľad na 3 koruny a teda už by tú vežu objavili miestni fotografi a fotky by kolovali webom.

Podľa mapy je orientačne veľmi jednoduché sa tam dostať - z Lesnice hore zjazdovkou do sedla a potom nejakým chodníkom doprava.

Ade.e

Vedel by mi niekto poradit ohladom Pienin? Na turistmape ukazuje napravo od Cerveneho klastora, oproti Trom Korunam,ze je zakreslena nejaka vyhladna. Tak by ma zaujimalo, ci tam naozaj nejaka drevena vyhladna aj je a ak ano, ako sa da k nej dostat, lebo TZT tam nevedie, tak ci je tam nejaky lokalny chodnik?
A tiez, ci vie niekto poradit dobre zasite miesto na prespatie pod sirakom? A tiez, ci je to beszpecne kvoli zvery..
Vdaka

Haendel

No, kdyby se hlasovalo pro článek roku, zatím pro mě v tomto roce vede tento. Skvěle!

Dzakomoo

Ďakujem Vám za milé komenty :) tie Pieniny sú skutočne taký kraj, že kto tu raz bol, vždy sa tu rád bude vracať. A keď ešte počasie vyjde tak je to uz fakt super (lebo tu často prší..).

Pafi

Človeku, paráda, paráda! Párkrát som tam pochodil, ale nie až na Cerlu, takže si ma podpichol, za čo vďaka! parádne počko Ti vyšlo, čomu zodpovedajú aj krásne fotky!!

Adina

Pripomenul si mi minulé leto, keď sme z Lesnického sedla túričku robili aj krásnu vyhliadku len nejakou náhodou našli. Tieto miesta veľmi lákajú, už sa teším na návraty :-).

Daulagiri

Úplná nádhera, určite jeden z top krajov na turistiku u nás.
Dunajec som už splavil a verím že sa sem dostanem aj ako pešiak niekedy. Lebo články s takýmito skvelými fotkami k tomu priam nútia. Skvelé Lukáš !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum