Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Veľká Fatra, Staré Hory, Špania dolina

Diskusná téma Veľká Fatra, Staré Hory, Špania dolina

Čaute, nevie niekto poradiť - nejaká búda/prístrešok/senník, proste niečo na spanie v okolí Starých hôr alebo Španej doliny nad Banskou Bystricou?

Ade.e

Prespat sa da aj v Kalisti. Na verande chaty, ktora je nedaleko razcestnika. Su tam dve stare kozene kresla. Ale aj v 2 bunkroch partizanskej nemocnice, ktore su hned nad byvalou osadou. Akurat "postele" su z gulatinoveho dreva.. A ti, ktori maju radi vyhlad na osadu a oprotistojace kopce sa vyspia aj na drevenej podlahe priedomia Muzea SNP v Kalisti, pri lavicke.

FunTTomas

bunker Mor ho! bol v novembri 2014 v poriadku. Bola tam nejaká brigáda. Vymenili a zaizolovali strechu, aby dnu nezatekalo. Taktiež drevené časti boli úplne vymenené.

Janovarga

tu niekde je sennik
mapy.hiking.sk/?x=19.12275… teda aspon bol.
bunker bol, cca 2r dozadu (ale aj davnejsie) tiez v pohode. Je to v podstate zemlanka, ale bolo tam cisto. Okolo bunkra bolo naradie a tiez nejaky pristresok, asi pre brigadnikov. V okoli S.Hor je kopec chat a chalup, tak myslim, ze niekde na terase sa tiez bude dat

Fangorn

ahojte. chcem sa spýtať, je možné sa v NP Veľká Fatra pohybovať po značených trasách "oficiálne" podľa návštévného poriadku v každej dennej či nočnej hodine? Viem že v Malej Fatre je to obmedzené ale zaujíma ma Veľká Fatra. Ďakujem za rozumné odpovede.

Ade.e

Nad BB neviem, ale v Starych horach sa mozno da prespat v part. bunkri Mor ho, ale nezarucujem, ze to je len hlinou vydupana diera.. Ale iste sa da prespat v Salasi na Krame, medzi Krcahy-Kovacka na zelenej k razcestniku Pri javore.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma