Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nitrické vrchy - hrebeňový prechod

Diskusná téma K článku: Nitrické vrchy - hrebeňový prechod

Na prechod Strážovských vrchov od Jankovho vŕšku po Baské som sa chystal už dávno. Bola to vari posledná hrebeňovka, ktorú som u nás ešte nešiel. Lenže kopčeky s nadmorskou výškou 900 až 1000 metrov ma príliš nelákali, preto som hrebeňovku odsúval a odsúval. Teraz ju mám za sebou a môžem povedať, že mi dala zabrať. Hrebeň je poriadne zubatý. Sú na ňom strmé stúpania a klesania a s výnimkou zostupu z Baského sa nikdy nejde serpentínami, ale priamo po spádnici. Okrem terénu ma prekvapili parádne výhľady. Videl som Tribeč, Vtáčnik, Kľak, Strážov, Vápeč, Považský Inovec a nakoniec Biele Karpaty.

Pisek

Ahojte
Po dlhsom case som natrafil na clanok z môjho okolia a kedze zhodou okolnosti mam na starosti znacenie prave v okrese BN tak sk tomu rad vyjadrim. Mate pravdu ze so znacenim u nas je to bieda- mame 222km znacenych tras ktore sa asi posledných 5 rokov nepreznacovali.
Cast trasy z Uhrovca po sedlo Trtavka patri do kompetencie Komisie znacenia BN a zvysok trasy pod kopetenciu KZ Trencin.
So znacenim som zacal tento rok a som na to zatial sam.Este vacsia bieda je s TIM-ami a so smerovkami. Rovnako sa budem snazit dat do poriadku. Aspon pre info tento rok boli preznacene 2 trasy TZT 2449- Uhrovec-Uhliska a TZT 8157 Surdov- Dolné Vestenice. Viem ze dost kilometrov je slabsie preznacenych tak mozno ak date nejake tipy pojdem do terenu pozret a buduci rok preznacim.
Trasu po Baske mam prejdenu takze som si ozivil spomienky- dik za pekny clanok.

Daulagiri

Na Rokoš a do okolia sa chystám už dlhé roky, tak článok je príjemným pripomenutím tohto môjho sľubu. Vyzerá to tam parádne !

Cyro

Na druhej strane, starobyle znacenie, hrdzave smerovniky zarastene v stromoch, pomaly zarastajuce chodnicky tomu dodavaju (aspon v mojom pripade) velmi osobitu, povedal by som prijemne strasidelnu atmosferu :-)

Dušan Šrenkel

Fajn článok. Čo sa týka značkovania, dosť to záleží, ktorý región má danú trasu na starosti. Sú regióny, kde značkovanie funguje v pohode, sú žiaľ aj také, kde mali dlhodobé problémy. Netuším presne, ktorý región má danú trasu, resp. úsek na starosti, či Trenčín, Prievidza, alebo Bánovce nad Bebravou. Podľa toho, čo som započul, tak práve v regióne Bánoviec mali pred časom problémy, čo sa týka značkovania. Neviem, ako to majú dnes, len ak sa niečo dlho zanedbávalo, nedoženie sa to za jednu sezónu.

Haendel

Čundr podle mého gusta!!Do Nitrických vrchů se chystám už přes dva roky, ale nakonec to nevyjde, zvolím jinou variantu. Ale ono se to zlomí, článek k tomu taky napomůže..

Starec

Aká náhoda. Časť opisovanej hrebeňovky sme práve pred 10 dňami prešli aj my. Tiež to bola naša premiéra. Môžem potvrdiť, že časť Demovec - Homôlka je atraktívna. Nečakal som také pekné výhľady. Výborný článok.

Cyro

Dakujem za prijemny clanocek, viackrát som sa zatulal do týchto zabudnutých kutov. Horskym samotarom zvlast odporucam usek Cierny vrch - Demovec.

Knor

Zdravim,
Az teraz som sa dostal na Internet. Baske s dlhym e prekvapilo aj mna :-) .
Typ nakladniaku, vdaka za info. Myslel som, ze vsetko s touto prednou maskou je "vetrieska" ako sme hovorili. O V3S-kach su aj pesnicky, netusil som ze su aj S5T-cka.
Inak, to znacenie je slabsie, nie je to vsak ziadna katastrofa, lebo teren nie je orientacne prilis narocny. Da sa trafit vsade kde to clovek potrebuje.

Vlado z NZ

v Kšinnej je aj románsky kostolík, ktorý tam už možno za pár rokov nebude, má statiku narušenú - mohol si si pozrieť kým stojí:-) Inak výborný tip na túru, mne sa tam tiež páčilo.

MisoB

S tým značením v južnej časti Strážovských brchov je to také biedne už zopár rokov. Trenčania majú asi iné priority.
vlapek: Pragovka opravená :)

Vlapek

Oprav si typ nákladiaku. Na foto máš Pragu S5T,to bol cestný typ Pragovky. Praga V3S bola určená pre terén a má dve zadné nápravy a bola pomalšia.

Zdenči

Ahaaaa...tak zase som o niečo múdrejší :-) Ma to zmiatlo, keďže nikde som nevidel napísané Baské...aj tu v mape je Baske...viem, že mapa je prebratá

MisoB

Zdenči, nie - nepíše :) Kedysi sa písalo, ale jazykovedci zmenili, aby sa to dalo skloňovať, takže som to v článku menil...

Zdenči

Pekná túlačka. Pamätník Štúrovi a Dubčekovi na Rokoši si nebol pozrieť? Jedna pripomienka - nepíše sa Baske bez dĺžňa na "e"? :-)

TomXX

My sme išli Rokoš 21. marca, síce len okruh z Podhradia a po žltej do Omastinej, ale časť od Rokoša po Košútovu skalu (kde sa tam ten Lajoš objavil...) je veľmi pekná, samé skalné útvary, slušné výhľady, len značkár nepozná traverzy a tak človek šlape kolmo hore/dole ako o život.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov