Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Klenovský Vepor od Fabovej hole

MatusM

Díky za odpovede, taká je príroda, rád si počkám ..

Muska

Marián o tom, že to raz zarastie nemám najmenšie pochybnosti (viď npr. zmladenie vo vyschnutých porastoch na Javorinách a sedle Fabovej). Počítam, že časom aj chodníky prerežú. A ak sa dožijem, tak o cca 20 rôčkov tam bude celkom dobrá náučná lokalita prezentujúca obe filozofie obnovy kalamitou poškodeného lesa bok po boku. A máš pravdu, ak rezerváciu nezrušia, tak to bude poriadna divočina, ktorá bude lákať mnohých lesofilných tulákov :)

Marian S.

Áno, neťaží sa tam a stromy tak už ležia dlho. Chodník prerezaný nie je, ale zatiaľ na to ani nie je dôvod, keďže nič príjemné tam dlho nebude. Ak to ale raz zarastie, bude to divočina par excellence!

Daulagiri

Som rád že som tam ten tajomný les ešte stihol, je to škoda teraz. Ktovie či tam niekedy prepília aspoň chodníky, keďže stromy by vyťažiť nemali, lebo je to rezervácia nechaná na samovývoj.

Marian S.

Je to tam dosť žalostné. Dostať sa dá len po Tri kopce (neviem ako z druhej strany, ja som išiel z juhu), odkiaľ je aj tento záber. Ďalej je už len cintorín popadaných starých smrekov, cez ktoré sa dá len veľmi ťažko predrať a radšej som to vzdal. Pohľad je to hrôzostrašný - dolámané suché stromy, hlboké vývraty... Tajomný smrekový les Fabovej je už minulosťou.

MatusM

Ozaj, ako vyzerá vrchol Fabovej hole? Dá sa tam už dostať po značených trasách?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok