Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Aktuality z Tatier pred letnou sezónou

Diskusná téma K článku: Aktuality z Tatier pred letnou sezónou

Dnes sa končí sezónna uzávera turistických chodníkov vo Vysokých, Belianskych a Západných Tatrách. Od zajtra, 16. júna, by mali byť turistom dostupné všetky značkované chodníky na území celého Tatranského národného parku. Zisťovali sme, aký je aktuálny stav turistických chodníkov a či v ich sieti nenastali nejaké zmeny.

Toměš

Aktuální informace od urbariátu Východná ohledně NCH Rakytovská plesa: "chodník je zarastený a miestami zavalený stromami. Čisteniu chodníkov sa budeme venovať až v budúcom roku, po spracovaní kalamity Žofia." Takže doporučuji toto místo letos vynechat.

Kaspy

Dnes som zachytil,ze sa tam o dvoch starala HZS po 200m smyku na snehovom poli...

Maho14

Caute neviete ako to vyzera na sedle Sedielko prechod od Javorovej doliny

Andrej.matiasovsky

Najdem niekde podobny zoznam aj pre Nizke Tatry? Mnozstvo chodnikov tam bolo minuly rok pre kalamitu nepriechodnych. Vopred vdaka.

PeterR

Červená TZT od horárne pod Bielou skalou na Sivý vrch je bez problémov priechodná. Pozor na medvede, podľa miestnych je ich tam priveľa.
Žltá TZT zo sedla Pálenica do Zuberca je bez problémov priechodná napriek "zabudnutému" oznamu o jej nepriechodnosti (17.6.15).

Rc1

peter61 nie. co tam rusia tatry a idu ich vymenit za matru? :-)

Peter61
rc1 -) nečýtal si návrh novej vyhlášky ????
Rc1

shatterhand ale delit pohoria na zaklade toho, kto tam posobi je asi dost blbost ci nie? to ak by hzs vysoke tatry zacali posobit trebars aj v malych karpatoch, to by trebars aj vapena uz patrila do vysokych tatier? :-)

Jantaara

Zelená z Ludrovej na Salatín je priechodná. Tento víkend šli tadiaľ kamaráti a obchádzali len pár stromov.

Ondro_RK

Nejaké zbytky snehu na chodníku boli (k 6.6.2015) už iba pod a pri Žltej stene, presnejšie pod vodopádom Malého svahu - tam sa prechádzalo asi po 15 metrovom snehovom poli a pod Žltou stenou - tam sa prechádzalo asi nejakých 50 metrov po snehu --> nie je to ale nič nebezpečné ani pre malé dieťa, kľudne tam môžte ísť ;-)

Fp3

Neviete ako je na tom cesta na Terynu? Ziadne zbytky snehu? O tyzden tam planujeme zobrat syna, takze keby bol sneh, musime vymysliet iny program.

Shatterhand

rc1: Zalezi na tom, ako chapes Zapadne Tatry. Podla geomorfologickeho clenenia (Mazur, Luknis) nepatri, patri do Chocskych vrchov. Ale podla nejakej vyhlasky MV vymedzujucej posobenie HZS ano.
Este vacsi chaos sposobuje napr. fakt, ze Lucanska Mala Fatra je v Malej Fatre aj geomorfologicky aj podla vymedzujucej vyhlasky, ale v oblasti posobenia obl. str. Velka Fatra. Takze vystrahy treba hladat tam aj tam...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma