Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Combo spacák + vložka + podložka do +4

Diskusná téma Combo spacák + vložka + podložka do +4

Zdravím, chcel by som sa opýtať aký máte názor na túto kombináciu do chladnejšieho počasia: Spacák - Deuter Dreamlite 500 (http://spacaky.heureka.sk/deuter-dream-lite-500/) Vložka do spacáku - Sea To Summit Thermolite Reactor Extreme (http://spacaky.heureka.sk/sea-to-summit-thermolite-reactor-extreme/) Samonafukovacia podložka - Rock Empire Light (http://karimatky.heureka.cz/rock-empire-light/)

  • v prípade potreby si viem navliecť dlhé termo prádlo a základnú krátku termo vrstvu

Teplota večer by sa mala pohybovať okolo +4°C (max 0°C), vlkosť vzduchu okolo 80%, vietor od 2 m/s do 11 m/s.

Pýtal som sa nato už aj v predajniach ako sú hudy a trekland, ale veľmi mi s tým nevedeli poradiť.

Ďakujem, ža každý názor a radu.

Astines

Ahoj hikeri.

Nakolko mi je v spacaku zima na nohy/ aj v tychto relativne vačšich teplotach/, rad by som sa Vas spytal na skusenosti s paperovymi papučami zn.SirJoseph.Neriešim cenu, ale este aj velkosť..nosim totiž topanky č.48 a v ponuke je iba 46 pre panov..da sa to nejako natiahnut..?Spacak mam Husky Ruby di -14 C..
Vdaka za odpovede.

Peter61

trosku taktiky a pripadne Excelu ( v spodnom riadku suma hmotnosti, suma cien):

Ak mas napriklad 1,7 kg spacak a k nemu aj dajaku vlozku O,3 kg, je to variabilnejsie, ako 2 kg spacak. Ak prihodis dajake fleecove nohavice + mikinu , si na 2,5 kg. Lenze : tie gate + mikinu si oblecies uz vtedy, ked zastanes cez den, a/alebo zacnes si varit, chystat bivak, etc.
Ked mas napriklad 2 kg spacak, tak nosis vec, ktoru pouzijes iba na spanie.

A este jedna moutain legend :
ked KABKA3e zmietla lavinka stany, chudaci v "letnych " spacakoch pobiehali po snehu v "pyzamkach" z fleece. Chalan, co mal spacak do -veľaveľa st.C, klepal kosu v trenkach.

Milan :
nepytaj sa ma, ci tam nebol aj dajaky parik.

Possum

2 JUNO: Neviem. My si termofoliu davame na karimatku, tazko povedat, ci to robi nejaky rozdiel. Ale ked uz je zabalena v lekarnicke, tak sa aj kua bude pouzivat :)

Milan_ke

Chodec: ja by som len podotkol, ze je tu este alternativa prespat v zahrabe, kde sa mu teplota bude drzat kolo nuly, takze ak sa dobre odizoluje, tak sa to da aj s takym spacakom (pripadne plus termovlozka)

Inak ja mam spacak s komfortom tusim do -5 (alebo nejak tak), ale tym, ze ho uz mam niekolko rokov, tak sa akoby zlahol a urcite by som uz v minusovych teplotach klepal kosu.

Juno

Chlapi a čo vravíte na termo-fóliu? má účinok aj tá? ak áno, iba ňou obaliť spacák počas bivaku?

Pavol "Chodec" Horvath

To je najvacsia blbost aku mozest spravit ze pouzivas spacak ktory nie je dostatocny na teplotu v ktorej budes spat. Kup si letny spacak (alebo si ho pozicaj) a sprav si combo: 2 spacaky v jednom. Je to lepsie nez sa naobliekat.

Opossum

2 FORKY: Neviem, ale ked sme sa vratili domov, tak sme mali plne mobily SMSsiek, ci sme v poriadku, bo bola najchladnejsia noc zimy (hovorili v spravach}. Tipol by som nieco v oblasti -20 Hlbsie to na SK uz tusim moc nechodi.

Ja sa vlastne na navrstvovanie pytam preto, lebo by som rad jednej zimy spravil hrebenovku Zapadnych Tatier a moj spacak ma komfort do -10 a novy kupovat nechcem. Tak vymyslam ako to prezit.

Pavol "Chodec" Horvath

Peter61. Kvoli tomu lebo pokial si v minusovych tepoltach pripravim nochlach tak "mi idu odmrznut nohy" a hlavne prsty na nohach. V kombinacii thermal liner socks, hrube ponozky a gore tex ponozky navrh vytvaram "piecku" ktora hreje ako "blazon". Nohy mam potom v teple celu noc. Samozrejme ked sa zazipsujem do spacaku tak si ich musim obtierat aby sa zohriali...
Possum. Trosku ma to prekvapilo, len som chcel vediet viac, nevedel som ze to bolo obrazne povedane. Clanok je o teplote do 0 stupnov a maximum co si spominal (ako priklad) bolo -15. Tam Ti nos neodmrzne, iba ak by bol mokry alebo cerveny ;)

Forky

possum: a pre nazornost, kolko chladu bolo pocas tej najchladnejsej noci?
Dikza info.

Possum

2 PAVOL CHODEC HORVATH: Jj, myslel som to obrazne. Ked sa niekto nevie vyjadrovat - tak ako ja - tak pouziva zvelicovania na vyjadrenie myslienky, ktoru nevie sformulovat do standardnej vety. Musim s tym svojim Lovencinom nieco robit...

Ale 2 roky dozadu som spal cez najchladnejsiu noc zimy vo Velkej Fatre a sice mi nic neamputovali, no veselo mi nebolo :)

Peter61

@Pavol "Chodec" Horvath :
pls naco do spacaku nosis gtx ponozky ?

Pavol "Chodec" Horvath

To by som bol zvedavy co presne robil ten chlapik, ze mu museli amputovat noc a 2 prsty? Mozes napisat viac detailov. Kuklu pouzivam hrubu a ma 3 otvory takze nos je v teple.

Peter61

no s tymi plynmi vylucovanymi cez kozu (CO2) by som to nevidel az tak zavazne. Snad para.
@possum 6:55
Skor z hladiska filologickeho, opravujem fyziologickeho:
po urcitom vykone clovek sa prestane intenzivne hybat, naje sa a zacne pracovat traviaci trakt a odkrvi sa periferia. Teda treba sa naobliekat vcas , aby clovek neliezol do spacaku uz vymrznuty. Suche volne ponozky, aby neobmedzovali cirkulaciu na periferii. Ciapka, kukla,
Ak sa clovek naobliekal privela, rozopne spacak a potom v hodine vlka zasa zapne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum