Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: USA – Národný park Glacier

Diskusná téma K článku: USA – Národný park Glacier

Po návšteve kanadských národných parkov Jasper a Banff sa presúvame do USA. Zamierime do Montany, do Národného parku Glacier. Park má rozlohu 1349 km2 a nachádza sa v pohorí Selkirk Mountains. Názov má vďaka ľadovcom, ktoré sa na jeho území nachádzajú. Žiaľ, kvôli klimatickým zmenám sa počet ľadovcov, ako aj ich rozloha stále zmenšuje.

Lolisha

sikli: Lokalita opravena, v clanku, aj vo faktoch, dik za upozornenie :) Po pisani viacerych clankov z Kanady uz som bola asi dopletena :)

Sikli

NP Glacier sme navstivili asi pred mesiacom iba na jeden den a uzili sme si prekrasne vyhlady a panoramy. Mali sme stastie a presli sme celu cestu "Going to Sun Rd". Turistiku sme nerobili ale uz iba cesta autom po tejto panoramatickej ceste bola uzasnym zazitkom:) Iba drobne upozornenie, kedze spominany NP Glacier sa nachadza v USA (nie v Kanade - Britskej Kolumbii), lezi v state Montana. Aby si ho niekto nepomylil s mensim NP Glacier v Kanade;)

Michal Židek

Musím len potvrdiť že Glacier NP je nádherný, ja som navštívil park v strede sezóny ale pohyboval som sa len v západnej časti parku, keďže od Logan Pass do St. Marry bola cesta skrz požiare uzatvorená.
Pipájam link na moje fotky z parku goo.gl/photos/xMGXMEzQstCpcd6…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum