Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata pod Brvenicou

Diskusná téma K článku: Chata pod Brvenicou

Dvojdňový vander západnou časťou Nízkych Tatier som sa rozhodol ukončiť možno trošku nezmyselným zostupom. Z útulne Ďurková po modrej k horárni Predsuchá a následne po červenej štveraním sa opäť do Panského sedla a zídením do Nemeckej. Bol som však okrem iných zážitkov odmenený návštevou chaty Lesov SR pod Brvenicou.

Miroslav Svitek

Pripájam sa k Lubovi. Píšem o takýchto možnostiach práve preto, aby v prípade núdze vedel človek, kam sa môže zvrtnúť, kde je najbližšie možnosť úkrytu pri neočakávanom zlom počasí a pod.Na druhej strane, včera som riešil na stretnutí vlastníkov bytov, prečo púšťajú do domu úplne cudzích ľudí a nie prvýkrát. Toto nie je nikomu divné a tu sa nad spomenutím možnosti úkrytu na terase chaty v horách pozastavuje nie jej majiteľ, ale niekto úplne iný. Sme my zvláštny národ.

Lubo

Gero: Toto je casto diskutovana tema, preto zopakujem aj tu:

Sme presvedceni, ze kazdy clovek ma dostatok sebareflexie, aby vedel posudit, ci jeho nocovanie v danej lokalite je v danom case v poriadku alebo nie. Verime, ze ak su v chate aktualne ludia, nikto im nepojde bivakovat na verandu. Na druhej strane, mozu sa aj dohodnut a pripadne podruzit.

Z hladiska nudze sme presvedceni, ze ma vyznam o objektoch tohto druhu informovat, aby turista vedel, ze tu moze ocakavat minimalne strechu nad hlavou a pripadne aj prvu pomoc.

Ludia, ktori si zodpovedne planuju svoje potulky a citaju tunajsie clanky su presne ti ludia, ktori po sebe nenechaju ani stopy. Bordel nechava uplne odlisny typ ludi, ktori vyhladavaju taketo lokality z inych dovodov.

Chata je postavena na lesnom pozemku. Potom ak nie je sucastou obory ani lesnej skolky, podla lesneho zakona musi aj sukromny majitel strpiet prechod. Nie to preto to iste, ako keby islo o intravilan alebo chatovu oblast, ci zahradu.

Taktiez v redakcii nie sme padnuti na hlavu a pokial sa vlastnik ohradi voci publikacii, dohodneme sa s nim, ci do clanku pridat info o tom, ze turisti nie su vitani alebo clanok uplne stiahneme. Staci nam napisat.

Jjano

Gero, máš veľký kus pravdy, ale vybral si nie dobrý objekt. Ako píše autor, ide o chatu Lesov SR, čo je štátna firma, chata teda nie je súkromná, ale štátna. Takže sa tu človek predsa len uloží na spánok akosi ľahšie, veď je vo svojom :-)

Gero

Neviem ci je seriozne sa "nasackovat" niekomu na sukromnu chatu, hoc len na terasu??? a este o tom pisat na webe...cisto teoreticky to moze mat aj niektore rozporuplne pravne aspekty narusovanie osobnej slobody a vlastnictva. Ano beriem to ze v pripade absolutnej nudze..zleho pocasia clovek prespi, ale robit tomu reklamu? Myslim si ze taketo prispevky na hiking nepatria. Skuste si to otocit opacne..keby niekto pisal o Vasej chate..zahrade a dal ju na web..ako by sa Vam to pacilo?

Muska

Terasa je tu fakt luxusná, no vždy keď sme šli okolo tak tu niekto bol, alebo len momentálne nebol.. pôsobí to tu aby tu niekto býval.. teda aspoň od jari do jesene. Inak krásne miesto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum