Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Andreja Kmeťa na Sitne

Diskusná téma K článku: Chata Andreja Kmeťa na Sitne

Štvrťstoročie trvalo, kým sa do rozostavanej turistickej chaty Andreja Kmeťa na vrchole Sitna vrátil turistický ruch. Opustený a chátrajúci objekt od konca 20. storočia špatil najvyšší vrchol Štiavnických vrchov, ktorý je opradený legendami. Bájne Sitno sa konečne dočkalo nádeje na dôstojné zariadenie na jeho vrchole.

Jjano

Chata patrí spisovateľovi Milanovi Augustínovi. Pôvodne ju na konci socíka začali stavať turisti, ale potom sa neviem ako dostala do Augustínových rúk. Údajne mu minister Laco Miklóš ponúkal aj dotáciu na jej zbúranie, keďže je v 5. stupni ochrany, ale odmietol. Dlhé roky velikášsky vyhlasoval, že z nej spraví reprezentačné zariadenie.

Takže tam treba adresovať výhrady a sklamania a chatárovi treba poďakovať, že tú otrasnú ruinu aspoň takto oživil.

Jana T.

8( A ja som rozčarovaná... zo sklamaných...

Bobo7

Akože vážne neviem nič o histórii chaty, ale chata ktorá je prístupná asfatkou, má vrcholovú lúku, má hrad, lezeckú oblasť, je na mieste "zrodu" turistiky a vyzerá takto? Tam už dávno mal byť druhý Chopok. nieže by som to chcel, ale chata s takýmito možnosťami musí vyzerať inak a nie mať zabednené okná, ošarpanú strechu a omietky, terasu bez zábradlia, okolie neupravené, vnútri tiež bez nápadu... sklamaný som bol...

Atomko

Chatu sme navštívili cez víkend počasie síce neprialo výhľadom ale príjemná atmosféra výborné pivko a iné pochutiny to vynahradili na zemi sa spalo fajn v chate bolo teplo. Určite sa sem vrátime.

Chatár Braňo

Milí priatelia Sitna.
Rád by som Vás informoval, že chata A.Kmeťa na Sitne v Štiavnických vrchoch bude počas novembra a decembra 2015 otvorená každú sobotu a nedeľu od 10,00 do 16,00 hod.
Ak by ste mali chuť zažiť pravú zimnú atmosféru a prespať na chate zatiaľ v provizórnych podmienkach na zemi vo vlastnom spacáku , tak sa prosím informujte na:
chata.sitno@gmail.com , alebo na t.č. 0904 / 804 132
S úctou Váš chatár Braňo

FunTTomas

bola aktualizovaná tabuľka faktov - kontakty a prevádzka. Zároveň chatár informuje, že sú otvorení aj počas novembra a decembra počas víkendov od 10.00 do 16.00 h vrátane núdzového nocľahu na podlahe v jedálni, len sa treba vopred spojiť s chatárom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum