Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma ľudia z hôr

Diskusná téma ľudia z hôr

Ahojte, mám na vás možno trochu neobvyklú prozbu. Pracujem na cykle fotografií, ktoré sa venujú životu ľudí, ktoré sú nejako zviazané so slovenskými horami. Môže ísť o horských nosičov, vodcov, záchranárov... ale aj o úplne obyčajných ľudí, ktorí žijú niekde v chajde pod horou. Ak by ste poznali takýchto ľudí (a myslíte si, že by o nich mohol vzniknúť fotografický dokument), chcel by som vás poprosiť (najlepšie) o osobný kontakt na nich.

Aby ste vedeli o čom hovorím, uvádzam aj prvú časť môjho zámeru: http://hladacik.fotocechvala.eu/velka-hora-a-maly-clovek-v-nej/

kontakt na mňa: potmehud@seznam.cz

Ďakujem :)

PaliT

Remy: Mňa zatiaľ bačovia nenapadli. Napadli ma akurát psy zo salaša. Ale potom vyšla z koliby krásna bača a zavolala psov naspäť. Miesto udalosti: salaš nad Ábelovou.

Grammarnazi mode off...

Zarathustra

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za nápady! :) Všetky sú zaujímavé, veľmi ste mi pomohli a postupne aspoň niečo z toho skúsim zrealizovať. Ozvem sa mailom :)

Remy

Zarathustra:
Mna zase napadli bacovia. Napr. vo Velkej Fatre ich tam je dost. A niektori aj radi pokecaju, hlavne ked uz su hore dlhsie. A ked si od nich este kupis kus syra, zincice...

Sherpatatrica

O nosičoch: pozri mato malicky ocami nosica, alebo zajdi do studených dolin tam zopár ozajstných podstivých nosičov nájdeš. Vyhni sa tym najznámejším (dvaja králi a jedno goralske knieža) ty nosia pre svoje zviditelnenie.

Knor

Asi to nebude to co chces, no nedaleko Eisenerzu (Rakusko) pri sedle Prabichl je Leobner Hutte. Este nedavno ta chata ponukala noclah a restauracne sluzby, no teraz uz nie. Zije v nej stara pani. Videl som ju tahat peso hore k chate nakup - sila. Robit jej fotky v pozadi s Vordenberger Spitze (vapencovy spicaty vrchol) musi byt nadhera.

Zarathustra

Ďakujem vám za nápady :) Určite to skúsim aj touto formou a preskúmam aj vaše tipy. Nechávam si to ale ako poslednú možnosť. S formou takéhoto priameho kontaktu som uspel vo východnejších (alebo severnejších) krajinách Európy, ale na SR sa mi to príliš neosvedčilo (zatiaľ). Ľudia sú zdržanlivejší, podozrievavejší (obzvlášť čo sa fotenia týka) a ak chcete o nich robiť širší fotodokument (nie len posedieť a urobiť zopár cvakov), tak sa mi najlepšie osvedčilo keď som sa mohol odvolať na nejakého spoločného známeho :)

Michwelle

Skus Magurku a Zelezno, vyhladaj miestnych, ktorych tam je cim dalej menej a skus sa s nimi podiskutovat. Myslim, ze by mali o com rozpravat a foti sa to tam samo.

Ade.e

Ale je to uz v Polsku, tak asi nic. :) Len som to dal ako priklad, ze niekedy treba vyrazit do terenu a mozno sa zadari nieco neocakavane a clovek si to potom ceni viac ako nejake odporucania, ktore mozu sklamat. :)

Ade.e

dobry napad.. ale skor by to chcel vyrazit do terenu a sa tulat, aj ked asi az tak vela csau nemas.. a kde? hockde na mape si mozes pozriet nejaku lokalitu. :) Mna osobne velmi chytilo za "srdce" samota v nedaleko slovenskych hranic, pri polskom Rytre. Siel som po cervenej od Wielkeho Rogaca a prechadzal som okolo typickej starej samoty, kde byvali starsi manzelsky par. Nevsimol som si ani elektricke droty, cize zivy pamatnik starych cias. ;)

Merhorn

zarathustra: to ber len ako podpichnutie prosim :)
drzim inak palce
ahoj

Zarathustra

Preto som k tej širšej kategórii uviedol aj niekoľko konkrétnych príkladov v rátane konkrétnej fotografickej predstavy :)

Merhorn

to je strasne relativna kategoria. Ja som martincan, zil som 7rokov bratislavskej grcke a podla mojich kriterii su aj martincania ludia z hor, hlavne pri porovnani s blavakmi :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum