Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Slnečne okuliare s dioptriami

Diskusná téma Slnečne okuliare s dioptriami

Zdravím, hľadám univerzálne slnečné okuliare s dioptriou na turistiku, lezenie, lyžovanie šport a iné aktivity. Nenašiel som doposiaľ nič čo by mi vyhovovalo, máte s niečím skúsenosti?

Dilinozravec

Pozeral som na Julbo Trek, modely od Adidasu majú pre mňa viacero výhod. Julbo Race som ani len nenašiel. Mám sa v dohľadnej dobe stretnúť v optike s dílerom a prejdeme si čo ponúka Adidas: terrex pro/fast a elevation climacool. Vyskúšam a ak sa dohodneme na cene dám vedieť.

Jethro

Ja mám Julbo trek. Sedia výborne fotochromatické sklá fungujú výborne. Používam ich na všetky športové aktivity aj na bicykel. Na hlave držia ako prilepené. Vrele odporúčam.

Lukas

Mne sa Trek veľmi páčili, ale vôbec mi nesadli. Tak som zobral Julbo Race s fotochromatickými sklami 2-4cat a som spokojný, zatiaľ najlepšie bríle aké som mal. Trochu ma len serie antifog na vnútornej strane skiel, moc nefunguje a sklá sa vďaka nemu nedajú nasucho dobre vyčistiť.

Dilinozravec

Samozrejme, v optike mám odskúšané terrexy pro, bohužiaľ nie som ochotný za nich toľko vyhodiť. Máte niekto skúsenosti s Julbo Trek?

.ph

Bacha na slnecne okuliare s odnimatelnym clipom na dioptricke skla. Pri sportovych okuliaroch je casto take veke zakrivenie, ze aj clipy musia tvarovat do obluka. Problem je v tom, ze sa tam nedaju pouzit bezne dioptricke skla , ktore sa pouzivaju v normalnych okuliaroch. Do zakrivenych profilov treba specialne skla, ktore su dost drahe (1 sklo tusim 2500-3000 sk). Ja som to riskol, hoci ma upozornovali, ze ten clip je prilis zaobleny. Vysledok bol taky, ze som napriek dioptrickym sklam v sportovych slnecnych okuliaroch videl este horsie ako bez nich. Po minute ma tak rozbolela hlava, ze som ich musel dat dolu a od vtedy ich nepouzivam. Stalo ma to 1000 korun a poznanie, ze sportove okuliare s dioptriami, treba nakupovat v optike v ktorej vam rovno osadia dioptrie. V prvom rade vam poradi odbornik a vyhnete sa aj riziku, ze vyhodite peniaze za nieco, co nebude fungovat.

Lubo

Ale ved to nie si dioptricke. Ja som mal na mysli take dioptricke okuliare + ram, ktore potom vyzeraju ako sportove okuliare len su priamo dioptricke.

Dilinozravec

Našiel som dnes jednu optiku kde mali Adidas terrex pro, okuliare mi vyhovujú po každej stránke aj príslušenstvo. Čo mi príliš nevyhovuje je cena, ktorá sa pohybuje jedno s druhým na úrovni 350-450 EUR. Ak by bola alternatíva s cenovkou minimálne 100 menej tak máme víťaza.

Lubo

Mama na sport nosi multifokalne fotochromaticke. Kupovala ich v optike a je mimoriadne spokojna. No lacne to nebolo.

Peter61

lyziarske okuliare su fajn na zimu a ladovec. Na letne slovenske podmienky stacia bezne dioptricke okuliare s vacsimi zornikmi, aby neslo vela UV "zboku".

Knor

Ahoj,
Neviem co mas na mysli. Ja mam hodne silne dioptrie a najlepsim (a mimoriadne lacnym) riesenim bolo kupit si lyziarske okuliare s dierami po bokoch na dioptricke okuliare. Musel som najst take, ktore mi nemagali dioptricke okuliare, ale podarilo sa. Dnes maju uz aj bezne lyziarske okuliare 100% UV filter. Potreboval som to na ladovec.

Peter61

mas standartnu korekciu kratko/dalekozrakosti, alebo dajaku specialitu (cylindre a pod. ) ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma