Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ruksak 60l

Diskusná téma Ruksak 60l

Zdravim.

Rozhodujem sa medzi ruksakmi Pinguin Explorer 60 a Husky Ribon 60. Obi dva som videl aj mal na sebe, ale neviem posudit ktorý, lepší, pokial nie je naplneny. A nemam skoro ziadnu skusenost s takymito batohmi tak to neviem moc odhadnut.

Mate nejaku skusenost s nimi?

Lubo

Tiez som si to myslel o Kajke, ze to je proste prilis. No ked velkostne a vybavou porovnatelny Deuter ma 3,2 kg tak to uz taky rozdiel nie je. Ano, v tejto kategorii to lieta podstatnym sposobom. No klucova je otazka, ci chcem batoh na to, aby som vsetok matros dostal na Brncu a potom na lezecke vystupy chodil s malym ruksacikom a "skrina" ostava na izbe, ale ci s tymi 20kg+ musim denne prejde 20-30 km. Potom sa pohodlie navyse hodi... No nic, nebudem predbiehat, recenziu Kajky mam rozpracovanu.

Mimochodom, Fjallraven ma aj model Kaipak 58 s hmotnostou 2100g. Mna tento model z ich ponuky zaujal asi najviac. Najma ten prvopohladovy minimalizmus a druhopohladova prepracovanost.

Lukac21

Urcite sa ozvem ked daco vyberem len este musim teda trocha zabrigadovat :)

Remy

Lubo, myslim, ze by sa len cudovali :) Podla mna komfort nosenia je aj o vahe. Neviem aky velky si mal ty, ale 3,3 kg na 75 l batoh je uz zverina :)

Lubo

MichaelS: to by si o-forumaci este len zgustli na Fjallraven Kajka batohu. Tazky riadne, no jeden z najlepsich batohov, ake som skusil .... a odnosil som v tom 20kg+ vyse 100km.

Remy

Akurat som ten katalog hodil pod stol. Mam pocit, ze kto viac da, ten tam ma vacsinu. V poslednom case Millet a Mammut aj so svojou masivnou kampanou. A nejake severske vlnene svetre za sialenych 250... Vsimol som si ale nizsiu cenu na Mountaineroch od DA tak cakam kedy ju budu mat aj v reale :)
U mna je tiez jedno z kriterii vaha. Preto som mu napisal tipy na batohy do cca 1,7 kg. To je este kompromis medzi objemom a vahou, u UL (napr. Osprey Exos) to uz moze ale nemusi ist na ukor komfortu, pretoze tam sa s nakladom 20 kg a viac uz sotva pocita.
Ja mam Kestrel 48 a absolutne spokojnost. Zbalil som sa aj na 9 dni s jedlom, len stan bol asi 4-5 dni von a ked sa odjedlo, vosiel aj ten dnu :)

Snad si lukac21 nieco vyberie a mohol by sa aj pochvalit, k comu dospel. Mozno to pomoze dalsim...

MichaelS

To remy ... netvrdím, že je to u všech, ale jednak si pamatuji, že se to celkem často právě na o-foru zmiňuje, jednak jsem tento týden listoval novým katalogem Hudáče, a u pár Deuterů si toho také všiml. Na druhou stranu jsem to nějak moc nezkoumal, v posledních letech když tím katalogem listuji, tak dostávám záchvaty deprese ze své chudoby:-).

Jen jsem chtěl upozornit, že při výběru je dobré mít na paměti i tento parametr, a Deuter je obecně pověstný svojí kvalitou, ale i váhou.

Lukac21

Diki za rady, hosi. Tak teda pozrem to a asi dosetrim na nieco lepsie :) je pravda ze to nekupujem na 1 rok a tych 30 - 40€ sa oplati dohodit.

Remy

MichaelS:
Konkretne seria Act lite od Deutra je na tom s vahou porovnatelne ako ine batohy. Teda ak neberieme do uvahy UL kategoriu, tam je to uz vsak o inom.

MichaelS

Taky není od věci kouknout třeba na váhu, Deuter vydrží věky, ale taky je těžký jak sviňa. Na outdoorforu to kvůli tomu od dost lidí schytává.

Jinak ale Pinguin nemusí být zlá volba, je to takový střed, ne bomba, ale ani ne krám, a value4money mi nepřijde zlá.

Rada přiložit pár éček není zlá, ale pokud těch párů je vícero desítek, tak už je to otázka:-).

Ferofero

tomXX:

opýtaj sa ženy že čo tým myslela že " na čo ti to bude" - či myslela deuter alebo bejby :D Ale ak bude bejby tak radšej kupuj nosič.
A teraz trochu k teme - používam Mammut Heron Crest 50+10, mne vyhovuje hudysport.sk/…/mammut-heron-c…

Remy

Ty by si mal vediet co robite v stredu :) alebo len myslela ze pri 2 detoch je 55+10 malo :D

Remy

Lukac21: celkovo skandinavske firmy nepatria medzi tie lacnejšie.
Ak si z Ba tak pozri Deuter v Hudy a v Outdoorguide Lowe Alpine a Osprey. Potom cez net objednas (trh je trh).A ak ti velkostne stacil od Husky 60 tak kludne pozeraj aj 55.
Do cca. 130 ak dobre poguglis mas napr.Deuter Act lite 50+10, Lowe Alpine Cholatse 55:65, Osprey Kestrel 58.
Inak v Hudy maju teraz do 11.10 akciu pre registrovanych 7%+7% co uz mas ceny ako na nete a ani spekulovat netreba :)

Lubo

Ako pise Remy, pokial sa da, skus prilozit par eur a vyber si nejaky Deuter, napriklad vrelo odporucam model Aircontanct, pripadne aj velke batohy Lowe Alpine alebo Tatonka su velmi podarene. Tu su o nich clanky:
hiking.sk/…/batoh_lowe_alpine…
hiking.sk/…/batoh_lowe_alpine…
hiking.sk/…/batoh_tatonka_cre…
hiking.sk/…/deuter_aircontact…

Pripadne skus Corazon, je to mala ceska firma, co vyraba v CR z kvalitnych materialov. Konstrucne to sice nie su najnovsie trendy, no pokial mas hlbsie do kapsy, za cca 100eur budes mat extremne trvanlivy batoh. Aha, napr. tu ho maju: sport-outdoor.sk/…/batoh-cora…

O jednom Corazone sme pred casom tiez pisali:
hiking.sk/…/batoh_corazon_roc…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum