Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zimná trasa Chopok

Diskusná téma Zimná trasa Chopok

Ahojte neviete ako to je s prejdenim medzi Chopkom a Dumbierom po hrebeni po zimnej trase. Cez leto sa ide popod hrebeňom, kedy sa môže ísť po hrebeni? Iba ak je súvislá vrstva snenu? Nie niekde zaznamenané apebo označené že už je možné ju prejsť? Ideme na Chopok v sobotu a má aj snezitod piatku, ako zistíme či už budeme môcť ísť hrebeňom? Ďakujem za Vaše info

Monghi

dnes som to presiel... uz to skusali aj skialpinisti, ale zatial vela snehu nie je, trci velmi vela skal. Od Chopku po Demanovske sedlo odporucam normalne po cervenej, hoci chodnik paradne zladovately, macky su samozrejmost :) Od sedla po Dumbier sa uz da veselo zimnou trasou, dolu na Stefanicku takisto, tam uz je snehu viacej, ale na skialp to este velmi nie je.

Vrana

Jo je tam nejake limitna vyska snehu, kedy sa uz zimny chodnik moze pouzit. Ci je to prave 15 cm neviem, kazdopadne by mal u turistu zafungovat zdravy rozum.

Motorkár

Ten letný chodník popri tyčovaní z MRŠky na Ďumbier bol zrušený z dôvodu nadmernej erózie pôdy na chodníku a nahradený bol traverzom popod Ďumbier. Z tohoto dôvodu tam sú osadené aj informačné tabule, bohužiaľ ich tzv. tiežturisti ignorujú a porušujú zákaz vstupu. Od výšky snehovej pokrývky 15 cm sa chodí už popri tyčovaní. Mimochodom, tyčovanie je tam osadené celoročne, akurát ho pred zimou HZS opravuje.

Skbodva

popod hreben sme isli pre mesiacom Teraz by sme chceli ist hrebenom.

Vrana

ak to nebude vytycovane na vrchol rovno od Stefanicky, tak stale plati letny chodnik

Bikemartin

v terajších podmienkach nevidím dôvod ísť po zimnom tyčovom značení. Niektoré úseky budú určite menej pohodlne schodné ako letný chodník, keďže tam zatiaľ chýba ten meter snehu, ktorý by tie skaly zarovnal.

Possum

V zime sa ide vrchom, aby s tebou nezhucala lavina pri traverze, alebo aby si sa nesmykol na lade na svahu (aspon ja to tak chapem).

Ist traverzom je lahsie (menej stupania), takze ak este nie je nebezpecenstvo lavin a mas macky na nohach, tak ja by som radsej isiel traverzom.

Neviem odkedy su tam tyce, ale ak tam uz su, tak v poho chod aj po vrchole.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov