Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zlodej, Malý a Veľký Milič

Diskusná téma K článku: Zlodej, Malý a Veľký Milič

Babie leto je v plnom prúde, s manželkou dostávame priepustku od detí a tak narýchlo hľadám miesto, kde by sme si užili teplé lúče a navštívili miesta, kam sa bežne nevieme s dvojicou predškolákov dostať. Pohľad mi v mape spočinie na trojici kopcov na maďarsko-slovenskej hranici. Je to Zlodej, Malý a Veľký Milič. Zbalíme drobný proviant a narýchlo vyrážame.

Jaro.skrivanek

Na veži som bol 2.11.2015. To už bol mierny poprašok, na hrebeni trocha snehu. Stúpal som z Kuzmíc cez Izru. Podľa slovenskej kartografie je Malý Milič hlboko na slovenskej strane asi vo výške 760m n.m. Hrb, na ktorom je rozhľadňa asi nemá zvláštny názov.

MilanS

Bol som 2.1. na miličskej rozhľadni, žiaľ nevyšlo mi počasie, bolo hmlisto. Rozhľadňa je menšia ako okolitý les - maďari to vyriešili tak, že na svojej strane prekážajúce stromy vypílili. Na našej strane ale ostali. Takže som si len buzolou zmeral otvorený sektor: asi 20° - 180°. Tomu zodpovedajú diaľkové pohľady na Vihorlat, Zakarpatské poloniny, Marmarošské vrchy, Bihorské vrchy až po Tokaj.
PS: zamrznutá Izra bola bez jediného korčuliara.

Knor

Aaa, ved tak je to aj na Wikipedii. 1848. To len ja som bol slepy :-) .

Vlado z NZ

Inak k tomu znaku -erb Skalice je taký a takisto maďarský štátny znak (jeho polovica) je taká istá - trojvršie s dvokrížom len namiesto modrej je zelená.(bol to znak Uhorska) pre zaujímavosť - najstaršou časťou je ten dvojkriž, trojvršie najprv zlaté, neskô zelené pribudlo až po R. 1300. S tym, že na slov. Znaku bolo do 1948 trojvršie zelené sa mýliš - je modré od R. 1848, kedy vznikol a bolo modré aj v ČS znaku za prvej republiky a takisto aj za slov. Štátu počas vojny..

Knor

Pozrel som Wikipediu. Do roku 1948 bolo vraj trojvrsie na slovenskom znaku zelene (to som netusil). Inak, tu prechadzku by asi bolo dobre predlzit a zahrnut do nej ten hrad Fuzer. Vypada dobre.

Boro

Tá vyhliadka z veže a aj tá jesenná krajina ma celkom dostala. paráda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov