Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse Linguine so sardinkami

Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse Linguine so sardinkami

Z cyklu Outdoor Chef’s Diary – okrem komplikovaných outdoorovo kulinárskych špecialít ako bolo Chilli Con Carne, je treba mať v zálohe chutné a jednoduché jedlá vhodné na varenie v prírode. Jedno také sme si spravili v úvodnom článku cyklu Outdoor Chef’s Diary – Dubákové Risotto. Druhé si spravíme teraz. A bez srandy - vifonkové slíže bokom, idú sa variť talianske cestoviny. Linguine di Montagna (Sardine i Pomodori Secchi).

Bacaardi

Peter, toto vsetko nie je vobec objemnejsie ako bezne konzervove jedlo.
Navyse, ked niekto ide na viac dni a kazdy den ma nieco jest, chcel by som vidiet ako ma v batohu konzervu na kazdy den. Praveze naskladanie prisad je vhodnejsie ako konzerva/den.

Na druhej strane ludia su nuteni si varit v kempe, alebo na viacdnovych lezeckych tripoch, kde sa do auta zmesti vselico.
Clanok teda rozhodne nebol recesia, ale ak je niekto ochotny prezit par dni v prirode na vifonoch,alebo na madarskom gulasi v konzerve, nech sa paci.
Dalsi variant su susene specialitky, tzv expedicna strava, tam sa ale bavime o expedicnych cenach.

Jjano

Je to síce už veľa rokov (sorry, desaťročí) dozadu, ale tiež nás za mlada bavilo, že kto ukuchtí v ešuse a jeho viečku čo najspektakulárnejšie jedlo. Pri víkendových akciách sa nám potrebné suroviny do kletrakov či krosien zmestili a to pritom ešte nebola taká "kompaktná" výstroj, ako je dnes a navyše sa veľa vecí nosilo ešte v skle.

PaliT

Na hiking.sk sa vyskytujú nadšenci, blázni, kajnšmetke a milovníci života. Nevidím žiadny dôvod, prečo by niekto nebral so sebou o niečo veľkorysejšiu výbavu na varenie. Možno nebudem vládať pochodovať 10 hodín na túre, tak prečo si nedopriať dlhšiu prestávku a niečo dobré si navariť? Labužníci si doprajú, je jedno, či hovoríme o skvelej panoráme z vrcholu hory alebo o nejakom zázraku v ešuse.
A ešte čosi - ak ide na túru väčšia partia ľudí, nič tak nedokáže stmeliť kolektív, ako spoločné varenie nejakej nadpriemernej mňamky.

Peter Straka

Tak toto všetko možno so sebou trepať naozaj len do bratislavského lesoparku! Odporúčam menšiu hotovú kovovú konzervu, najlepšie s odtŕhacím viečkom a tá sa jednoducho zohreje priamo na variči (netreba ťahať ešus ani po zjedení riad umývať). Ale v článku asi ide o recesiu:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum