Komentár
Jurrek k článku: Bývalý hostinec v sedle Havran pnky.sk/…/legendarny-hostinec…
+ 11 ďalších príspevkovJurrek k článku: Bývalý hostinec v sedle Havran pnky.sk/…/legendarny-hostinec…
+ 11 ďalších príspevkovK článku: Pamätník Vladimíra Holíka nad Račou – túra inšpirovaná túrou
nová témaMartin knor: Novinky na HIKING.SK Pokus vfafva. - Ak sa tu zjavi tento text, tak to funguje :-) .
+ 207 ďalších príspevkovSvatopluk k článku: Chodník Pavla Jozefa Šafárika Výborný výkon, krásna krajina. Poznám iba časti z Vašej cesty ( úsek Stolica - Brdárka ), treba doplniť. Páči sa mne fotky z okolia Brdárky a divočina pri Stoli …
+ 2 ďalšie príspevkySvatopluk k článku: Cesta SNP alebo slovenské Camino (2) – upršané Volovské vrchy a nádherný hrebeň Nízkych Tatier Dámy, skvelý výkon. Rovnako skvele stručne vecne napísané.
+ 1 ďalší príspevokSvatopluk k článku: Hlava, Sásky vrch a Mesiac kameň Ako zvyčajne výborný tip. Iba kvietky mne akosi chýbajú.
+ 3 ďalšie príspevkyFunTTomas k článku: Cesta hrdinov SNP v zime: bez snežníc a mačiek je to hazard so životom Do článku bol doplnený odkaz na video na youtube.
+ 5 ďalších príspevkovMarian Jasik k článku: Zleteli orly z Tatry, terény, ako sa patrí Dk...ta zaujimava kytka je na mnohych fotka, ci uz kvitnuca alebo bez kvetov....priplietla sa do tejto sady a fotka inej vzacnej rastlinky, ale uz bola vymena.
+ 10 ďalších príspevkovRc k článku: Medvede už nespia vcera sprava o tom, ze europska komisia zamietla navrh slovenska na akutne riesenie problemu s medvedami v zmysle jeho posunutia z najvyssej kategorie ochrany, …
+ 437 ďalších príspevkovDaulagiri k článku: Ľubochňa – Chabzdová – Ružomberok na snežniciach Na počasie sme mali ozaj šťastie. Pekné sú tie lúky v okolí senníkov a v sedle Poľana, tam sa ti bude páčiť keď tam vyrazíš. A ten vrch Magura tiež stojí za to …
+ 11 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Bývalá stanica lanovky na Líške Vsetko v poriadku. UPOZORNENIE: dvere treba trochu nadvihnut a tak tlacit/tahat!
+ 10 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Lesnícky zrub Zelenô v Zelenej doline Objekt uz nestoji.
+ 3 ďalšie príspevkyPavol.horvath k článku: Koliba Mlynová pod Kýčerou Na utulni vsetko v poriadku, poriadok, trochu bordelu, drevo nachystane. AKTUALIZACIA: voda sa nachadza 50m od utulne, na strome je sipka ktora ukazuje smer. Je …
+ 24 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Veľkofatranská Tlstá a Ostrá v zime – okruh z Blatnice Toto som siel uz vela krat, ale v zime by som si sem netrufol. Mal si stastie, ze bolo malo snehu. Kamzikov vidat najma v okoli Murana. V zime je v tejto oblast …
+ 6 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Krušné hory: Z Přebuzu na Špičák a späť Pekne brala. Kdesi v tychto miestach som bol pred rokmi na tyzdennej akcii a vsimol som si skvely namet, ako cerpat eurofondy "donekonecna". V minulosti tu bol …
+ 3 ďalšie príspevkyMartin knor k článku: Smolenickým krasom netradične: z Lošonca na Horštúnske skaly a Molpír Bol som tam asi mesiac skor. Na tabuliach toho naucneho chodnika su celkom zaujimave informacie. Tie skaly vsak nepoznem, musim ich niekedy obehat.
+ 1 ďalší príspevokMatobee k článku: Obecná útulňa Zlatno Zdeno pekne. Veru takto netradične umiestenená útulňa za dedinou sa dá kadejako využiť. Ja som išiel okolo v januári a v prvom momente som si myslel, že sú to k …
+ 4 ďalšie príspevkyK článku: Prístrešok Riečnica
nová témaT.D.D.: Strašidelné miesta v horách Informáciu cituje v najnovšej knihe / Miloš Jesenský - Robert K. Lesniakiewicz: Stratení v horách (Záhadné prípady a Paranormálne javy v Tatrách a na Babej hor …
+ 57 ďalších príspevkovBikemartin k článku: Prístrešok na Marduni V sedle pod Marduňou je prameň smerom na sever na žltej cca 50m, je aj na mapy.cz. Aktuálny stav nepoznám, nebol som tam roky.
nová téma
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse Linguine so sardinkami
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse Linguine so sardinkami
Z cyklu Outdoor Chef’s Diary – okrem komplikovaných outdoorovo kulinárskych špecialít ako bolo Chilli Con Carne, je treba mať v zálohe chutné a jednoduché jedlá vhodné na varenie v prírode. Jedno také sme si spravili v úvodnom článku cyklu Outdoor Chef’s Diary – Dubákové Risotto. Druhé si spravíme teraz. A bez srandy - vifonkové slíže bokom, idú sa variť talianske cestoviny. Linguine di Montagna (Sardine i Pomodori Secchi).
Peter, toto vsetko nie je vobec objemnejsie ako bezne konzervove jedlo.
Navyse, ked niekto ide na viac dni a kazdy den ma nieco jest, chcel by som vidiet ako ma v batohu konzervu na kazdy den. Praveze naskladanie prisad je vhodnejsie ako konzerva/den.
Na druhej strane ludia su nuteni si varit v kempe, alebo na viacdnovych lezeckych tripoch, kde sa do auta zmesti vselico.
Clanok teda rozhodne nebol recesia, ale ak je niekto ochotny prezit par dni v prirode na vifonoch,alebo na madarskom gulasi v konzerve, nech sa paci.
Dalsi variant su susene specialitky, tzv expedicna strava, tam sa ale bavime o expedicnych cenach.
Je to síce už veľa rokov (sorry, desaťročí) dozadu, ale tiež nás za mlada bavilo, že kto ukuchtí v ešuse a jeho viečku čo najspektakulárnejšie jedlo. Pri víkendových akciách sa nám potrebné suroviny do kletrakov či krosien zmestili a to pritom ešte nebola taká "kompaktná" výstroj, ako je dnes a navyše sa veľa vecí nosilo ešte v skle.
Na hiking.sk sa vyskytujú nadšenci, blázni, kajnšmetke a milovníci života. Nevidím žiadny dôvod, prečo by niekto nebral so sebou o niečo veľkorysejšiu výbavu na varenie. Možno nebudem vládať pochodovať 10 hodín na túre, tak prečo si nedopriať dlhšiu prestávku a niečo dobré si navariť? Labužníci si doprajú, je jedno, či hovoríme o skvelej panoráme z vrcholu hory alebo o nejakom zázraku v ešuse.
A ešte čosi - ak ide na túru väčšia partia ľudí, nič tak nedokáže stmeliť kolektív, ako spoločné varenie nejakej nadpriemernej mňamky.
Tak toto všetko možno so sebou trepať naozaj len do bratislavského lesoparku! Odporúčam menšiu hotovú kovovú konzervu, najlepšie s odtŕhacím viečkom a tá sa jednoducho zohreje priamo na variči (netreba ťahať ešus ani po zjedení riad umývať). Ale v článku asi ide o recesiu:)