Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trenčín – Chata Baské – Dubnica nad Váhom

Diskusná téma K článku: Trenčín – Chata Baské – Dubnica nad Váhom

Chata Baské je pre mňa symbolom klasickej chaty, kde majú ľudia k sebe blízko. Kde sa nerieši, že tam nie je elektrina, tečúca voda a na latrínu sa musí ísť von. Preto som vrelo privítal začiatkom novembra 2014 ponuku kamaráta na predvianočné oddielové stretnutie na nej. Chatu sa podarilo vybaviť na posledný novembrový víkend a mohli sme začať plánovať prístupové trasy. Napokon som sa rozhodol ísť sám, neskorším vlakom a prejsť si mne neznáme trasy, pretože na Baské som samozrejme zopárkrát išiel.

Japen

Trochu ma desia tie dlhé úseky po asfaltových komunikáciách, ktoré tvoria viac ako 50 perc. celej trasy. Tie nikomu neodporúčam. Teda pokiaľ nie je záujem o šliapanie asfaltu. Celú trasu by som skôr absolvoval na biku ako na pešo. Akurát pod kótou Nad Vyhorencom v serpentínach a pod Kamennými vrátami by som asi bike niesol :)

Andrejs

Ahojte, solar sme na chatu dali aby sme nemuseli používať agregát a tak aj ušetríme a ochránime životné prostredie. Tiež pri spaľovaní petrojeja v lampách sa šíril chatou štipľavý smrad, ktorý ťažko znášali malé deti. Ak ale partia má záujem aby si svietila lampami, nie je to problém. Stále sú k dispozícii. Zároveň vás chcem pozvať na Zimné stretnutie na Baskom, ktoré sa uskutoční 20-21.2.2016. Viac info na ksttn.sk/…/Kalendar_akcii_TN_…

Miroslav Svitek

Tá fotka je z novembra 2014 a ak hovoril chatár v novembri 2015 pravdu, tak na chate je už aj elektrina nielen z generátora, ale aj zo solárnych panelov. Chata však podľa mňa tým stratí čaro sedenia pri sviečkach a svetla ohňa z pece. No ale, zase sa to dá vypnúť.

MisoB

Jazykové okienko: Autor mal všade v názve vrchu/chaty krátke "e", tak ako to bolo donedávna platné. Ľudia mali sústevne problém so skloňovaním (bolo to nesklonné), tak pred pár rokmi geografi s jazykovedcami zmenili názov na Baské (čo sa skloňuje ako prídavné meno "pekné"). Rešpektujeme a redakčne sme upravili :)

Knor

Ta kvetina co kvitla v novembri je dobra. Prekvapila ma vsak fotografia chaty. Ked som siel okolo nej poslednu jar, tak na nej opravovali strechu. Ta fotka je z roku 2015?

PaliT

Treba rešpektovať aj osobitosť prejavu autora :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum